Platform voor de bouw
Nieuws

Rg Tegel gaat voor groen, stijlvol en luxueus wonen langs de Schelde

Palazzo Verde werpt zich met zijn ultragroene karakter op als een architecturaal buitenbeentje.

Tekst | Koen Mortelmans

Beeld | Triple Living, Simon Van Ranst Photography

29 november 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

In de Antwerpse wijk Nieuw Zuid is Palazzo Verde een opvallend buitenbeentje. Met dit project komt Stefano Boeri aan zet in de Scheldestad. De Italiaan verwierf naam en faam door zijn gebouwen uit te rusten met levend dak- en gevelgroen. Palazzo Verde is zijn eerste ontwerp in België, met typische kenmerken zoals de trapsgewijze gevels, de geschrankte terrassen en de begroeiing die uitwaaiert over de gevels.

Bomen en planten zorgen in stedelijke omgevingen voor een CO2-absorptie tot 40 %, een betere luchtkwaliteit, een lager energieverbruik en een groter geluksgevoel. Via projecten als Palazzo Verde maakt Stefano Boeri stadsbossen actueel. “Het wordt dan ook een van de groenste gebouwen van Vlaanderen – misschien wel het groenste tot nog toe. Met hun 86 bomen, duizend struiken en 1.200 andere planten zullen de daktuinen samen al een klein bos vormen. Daarnaast komt er een riante binnentuin van 360 vierkante meter. De intensieve beplanting brengt een eigen microklimaat tot stand. Daardoor blijft het gebouw koel in de zomer en warm in de winter”, zegt Kristof Schellekens van projectontwikkelaar Triple Living. “Het was vanaf het prille begin onze bedoeling om hier een ultragroen gebouw neer te zetten, ontworpen door een architect die op dit vlak wereldwijd toonaangevend is.”  

Variatie troef

Palazzo Verde biedt een grote variatie aan appartementen, die volledig op maat kunnen worden ingedeeld en afgewerkt. Daarvoor werkt Triple Living samen met vertrouwde partners zoals RG Tegel, al lang een gekende naam in de projectwereld. Dat heeft veel te maken met het ontzorgingsconcept dat het bedrijf hanteert. “Kopers komen in onze toonzalen vloeren, wanden en andere afwerkingsmaterialen kiezen. Dit gebeurt initieel op basis van een lastenboek, maar kan uitmonden in maatwerk. Dat maakt onze organisatie zo interessant voor projectontwikkelaars”, aldus Caroline Vergauwen en Jonathan Daniels van RG Tegel.

Totale ontzorging

RG Tegel verzorgt eveneens de coördinatie met de aannemingsbedrijven die de vloeren en wanden afwerken. “Dit omvat veel meer dan materialen bestellen en leveren. Dankzij onze doelgericht gestructureerde organisatie en onze jarenlange knowhow kunnen we inzetten op projecten met een hoge afwerkingsgraad en architecturale meerwaarde.” Voor de verkoop van een project begint, gaat RG Tegel samen met de architect en de projectontwikkelaar op zoek naar producten die qua look, feel én budget passen in het lastenboek. “Zo proberen we nauw aan te sluiten bij de sfeer die de architect wil creëren, zonder het evenwicht met het lastenboek uit het oog te verliezen”, aldus Jonathan Daniels. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details