Platform voor de bouw
Rietveldhouse | Sint-Denijs-Westrem – Eenvoud siert architecturaal pareltje

Rietveldhouse | Sint-Denijs-Westrem – Eenvoud siert architecturaal pareltje

Twee broers met een grote liefde voor toparchitectuur: dat is Rietveld RRR. De vastgoedontwikkelaar wil inspireren, innoveren en tijdloze moderniteit bouwen. Deze visie weerspiegelt zich perfect in de nieuwe uitvalsbasis aan de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem. Met een ontwerp dat zich integreert in de omgeving, maar tegelijkertijd de aandacht van elke voorbijganger trekt, toont het Rietveldhouse dat architectuur een ware kunstvorm is.

Rietveldhouse Sint-Denijs-Westrem

In totaal omvat dit project 1.015 m² buitenschrijnwerk met Reynaers CW 50-, CW 50-SL- en CW 50-SC-gordijngevels, ingevuld met All Seasons 36- en 42-glas.


Veel ruimte had Caan Architecten niet om mee aan de slag te gaan, want op een site van 1.350 m² moest het een pand ontwikkelen dat een handelsbedrijf, twee kantoorruimtes en vier appartementen groepeert. “Onze opdrachtgever was zeker niet eender wie”, vertelt architect Koen Heijse. “We wisten dat het alle hens aan dek zou zijn om een ontwerp te creëren dat aan de hoge eisen van Rietveld RRR voldeed. We besloten resoluut de kaart van ‘leesbaarheid’ te trekken en kozen voor gevels die gelijk- en evenwaardig zijn uitgewerkt. De verdiepingen worden gemarkeerd door slanke horizontale schijven in natuurbeton, terwijl de opvullingen tussen de schijven uit fijn aluminium schrijnwerk met verticale accentlamellen in messing- en bronskleur bestaan.

Rietveldhouse Sint-Denijs-Westrem

De verticale lamellen komen dichter bij elkaar te staan naarmate de hoogte en het minder commerciële karakter van de achterliggende functies toenemen.


De verticale lamellen komen dichter bij elkaar te staan naarmate de hoogte en het minder commerciële karakter van de achterliggende functies toenemen.”

Uitdagingen omarmen

Rietveldhouse Sint-Denijs-Westrem

Tussen de verdiepingen is fijn aluminium schrijnwerk met verticale accentlamellen in messing- en bronskleur geplaatst.


In totaal omvat dit project 1.015 m² buitenschrijnwerk met Reynaers CW 50-, CW 50-SL- en CW 50-SC-gordijngevels, ingevuld met All Seasons 36- en 42-glas. Geen gemakkelijke opdracht gezien de combinatie van de specifieke architectuur en de hoge kwaliteitseisen van de bouwheer. Niettemin slaagde J. Hermans & Co uit Tienen glansrijk in zijn missie. De firma is dan ook van geen kleintje vervaard. Al bijna honderd jaar is ze een belangrijke speler in de bouwsector en staat ze voor een ruime expertise op het vlak van glasgevels. “Daarnaast zijn we ook verdeler van de lichtdoorlatende Kalwall-sandwichpanelen en de Svalson-guillotineramen”, vertelt management assistant Nadia Simons. “Ons sterke punt is dat we veel techniciteit aanleveren en proactief naar de beste oplossingen zoeken. Complexe opdrachten gaan we niet uit de weg, want net daar kunnen we het verschil maken. En flexibiliteit is onze tweede natuur. Dat we nog een puur familiebedrijf zijn, heeft daar veel mee te maken. Onze zaakvoerders staan ‘in the field’ en weten wat bij de klanten en op werven leeft. Dat we bij de realisatie van het Rietveldhouse betrokken werden, is voor ons een echt compliment. Caan Architecten en Rietveld staan immers allebei voor smaakvolle gebouwen met een uiterst aantrekkelijke architectuur.”
 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details