Platform voor de bouw
Rijke verscheidenheid aan innovatieve ontwerpen en duurzame oplossingen
Het bedrijfsgebouw van Cadcamatic in Torhout.

Rijke verscheidenheid aan innovatieve ontwerpen en duurzame oplossingen

Architectenbureau Naert is van vele markten thuis en realiseerde al een grote diversiteit aan projecten, waaronder privéwoningen, bedrijfs- en kantoorpanden, residentiële projecten en scholen. Het bureau heeft een sterke focus op duurzaamheid en energie-efficiëntie en houdt in elk project rekening met de specifieke context en omgeving van het gebouw. Het team bestaat uit een architect, assistent-architect, project-architect, bouwkundig tekenaar en interieurarchitect, die nauw samenwerken met opdrachtgevers om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van het bureau. Zoals de fraaie referenties in dit artikel.

Het bedrijfspand van Intermat in Wielsbeke.

Het architecturaal indrukwekkende bedrijfsgebouw van Cadcamatic in Torhout is opgedeeld in twee delen, waarbij het magazijn een functionele werkruimte is met verschillende productiezones. De kantoorruimte beslaat twee verdiepingen en combineert transparantie en minimalisme. De materiaalkeuze voor de kantoorruimte en het magazijn contrasteert bewust met elkaar, waardoor een harmonieus geheel ontstaat in het volledige ontwerp.

Prettige werkomgeving

Het kantoor van Cadcamatic is ontworpen met veel transparantie. Er is geopteerd voor zo veel mogelijk glazen elementen en zo min mogelijk gesloten wanden, waarbij de belangrijkste gesloten wand uit beton bestaat. Deze strekt zich uit van de begane grond tot de eerste verdieping. Het horizontale karakter van het gebouw wordt benadrukt door de betonnen luifels, die smalle stroken creëren langs de straat en tevens als zonwering fungeren. Voor de sanitaire en technische ruimtes is gekozen voor hout om het geheel meer warmte en variatie te geven.

Het magazijn daarentegen heeft een geslotener karakter, met raamopeningen in de voor- en rechtergevels om optimale werkomstandigheden in de kantoren te garanderen. De achter- en linkerzijden zijn zeer gesloten en alleen uitgerust met deuren. Het gebruik van zwart aluminium zorgt voor visuele samenhang met het kantoorgebouw. Twee lichtstraten in het dak van het magazijn garanderen voldoende natuurlijke lichtinval, waardoor een prettige werkomgeving ontstaat.

Het bedrijfspand van Huurland in Nazareth (industriezone De Prijkels).

Oog voor harmonie

Het terrein van Intermat in Wielsbeke is opgedeeld in twee delen: het kantoor, dat zich aan de voorkant bevindt, en het aangrenzende magazijn. Beide segmenten zijn met oog voor harmonie ontworpen. Het kantoor speelt met contrasten tussen gesloten volumes en transparante delen, wat resulteert in een boeiende compositie. Het magazijn zelf is een compact en architecturaal doordacht geheel, waarbij praktisch nut en esthetische overwegingen hand in hand gaan. Het gebruik van grote glaspartijen, betonnen wanden en donkere metalen sandwichpanelen creëert een boeiende dynamiek. De luifels, die doorlopen van het kantoor naar het magazijn, geven het magazijn een lichter uiterlijk, terwijl het kantoor zijn architecturale horizontaliteit behoudt. Dit lijnenspel weerspiegelt zich ook in de verbindingsweg, waarbij licht en beweging samenkomen en vooruitgang symboliseren.

Het interieur van het Intermat-kantoor in Wielsbeke.

Diverse functies

Het bedrijfspand voor Huurland op industrieterrein De Prijkels in Nazareth is ontworpen om diverse functies te kunnen huisvesten. Het is opgesplitst in werkplaatsen, magazijnen en kantoorruimte – elk met specifieke doelen. De architectuur ondersteunt de efficiëntie en toekomstige uitbreidingsmogelijkheden. Het terrein biedt goede logistieke mogelijkheden dankzij de dubbele toegang. Zo is er een toegang voorzien voor bedrijfsdoeleinden en een toegang voor personeel, bezoekers en uitvoer van het bedrijf. De architectuur van de bedrijfsgebouwen is modern en functioneel, met betonnen panelen en veel glas. De combinatie met hout zorgt voor een aangename werkomgeving met overal uitzicht op groen en water, ook bij het wandelen op het terrein. De daken zijn uitgerust met lichtstraten om zo veel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. 

Het kantoor van Huurland is ontworpen met aandacht voor de omgeving. Het gebouw is hoger opgetrokken en fungeert deels als een herkenningspunt bij het benaderen van de bedrijfssite. Verschillende niveaus creëren ruimte en bieden uitzicht op het water van de Papelenvijver. De interne circulatie en akoestische oplossingen zijn doordacht en er wordt gebruikgemaakt van milieuvriendelijke verwarming/koeling.

Het kantoorgebouw van Lemon Consult in Zedelgem.

Functioneel én prachtig

Het nieuwe gebouw van Lemon Consult in Zedelgem heeft drie bouwlagen, met een tweeslaapkamerappartement bovenaan en een kantoor op het gelijkvloers en de eerste verdieping. Het gebouw is zorgvuldig ontworpen binnen de contouren van een grillig terrein om aan de behoeften van het bedrijf te voldoen. Het gebruik van crepi, glas en aluminium geeft de gevel textuur en diepte, met grote glaspartijen die voor veel lichtinval zorgen. Een gesloten wanddeel garandeert dan weer enige privacy langs de drukke Stationsstraat. De donkere aluminium lamellen op de gevel creëren eveneens de nodige privacy en voegen een dynamisch karakter toe aan het gebouw. Het ontwerp is niet alleen functioneel, maar tegelijk ook prachtig, wat bijdraagt aan de uitstraling van het bedrijf.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details