Platform voor de bouw
Ruimtebesparende oplossing voor fecaliënvrij afvalwater
Een echt organisatietalent voor op kantoor: de Minilift S past makkelijk in een onderkastje in de koffiehoek.

Ruimtebesparende oplossing voor fecaliënvrij afvalwater

Onder het motto ‘Miniformaat. Megasterk’ presenteert afwateringsspecialist KESSEL de nieuwe kleine opvoerinstallatie Minilift S: een ruimte-besparende en multifunctioneel inzetbare oplossing voor huishoudelijk grijswater. Het toestel is dankzij zijn verschillende mogelijkheden voor toevoeren en aansluitingen erg veelzijdig.

De compacte installatie heeft vijf aansluitmogelijkheden voor de toevoer van fecaliënvrij afvalwater van wastafel, vaatwasser of douche. Bovendien kan de persleiding zowel aan de linker- als aan de rechterkant van de installatie worden aangesloten. Er kunnen tegelijkertijd een wasmachine, douche en drie extra toevoeren op de Minilift S worden aangesloten. De vlotterschakelaar in de Minilift S is verstelbaar en kan op twee hoogtes worden vastgezet, zodat het bruikbare volume efficiënt kan worden aangepast aan de hoeveelheid afvalwater die wordt aangevoerd. Een bijkomend voordeel is dat op die manier kan worden ingesteld vanaf welk volume de opvoerinstallatie gaat pompen.

Onthardingsinstallatie, terugspoelfilter en verwarming kunnen zonder problemen worden aangesloten.

Dankzij zijn veelzijdigheid en formaat biedt de Minilift S veel toepassings­mogelijkheden. In een technische ruimte kunnen de onthardingsinstallatie, terugspoelfilter en verwarming zonder problemen worden aangesloten op de installatie. Aan de andere kant past ze in een onderkast in een koffiehoek op kantoor, in een kleine badkamer of zelfs in de vloer.

Megasterk

De Minilift S is verkrijgbaar met drie verschillende pompen van 300, 500 en 1000 watt met vlotterschakelaar, met een maximale afvoercapaciteit van 14,5 m³/u. Van de pompen zijn ook Resistant-varianten beschikbaar, die bestand zijn tegen zowel heet water als pekelwater. “Daarmee is het nieuw ontwikkelde product ook geschikt voor wasmachines, waterontharders en verwarmingsinstallaties. Dankzij haar functionaliteit en veelzijdigheid kan de installatie aan de plaatselijke omstandigheden worden aangepast en is ze ideaal voor renovaties”, aldus Jan Martin, productmanager pomptechniek bij KESSEL AG.

Mega-eenvoudig

Dankzij de voorgemonteerde onderdelen en verschillende aansluitmogelijkheden kan de aansluitklare pomp heel flexibel worden ingebouwd, zonder gereedschap en zonder te moeten boren. Door de praktische eenhandssluiting kunnen de pomp en de geïntegreerde terugslagklep ook zonder gereedschap worden schoongemaakt
en onderhouden.

De Minilift S kan opgebouwd worden, maar ook in de vloerplaat ingebouwd worden. Wanneer de opvoerinstallatie in de vloerplaat wordt ingebouwd, is er in de afdekking een afvoer geïntegreerd om vuil water op te nemen. Ook bij leidingbreuk of overstroming voert de pomp het afvalwater continu af. Op die manier blijven bijvoorbeeld kelders droog. Er is bij de inbouwvariant van de installatie keuze tussen een afdekplaat met sleufrooster en een betegelbare afdekplaat.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details