Platform voor de bouw
RWA, daglichtoplossingen, natuurlijke ventilatie, brandbeveiliging en klimaattechniek
Het Facq-gebouw in Merelbeke is een toonbeeld van de veelzijdigheid en expertise van Kingspan Light + Air Belgium. (Beeld: Katia De Wasch)

RWA, daglichtoplossingen, natuurlijke ventilatie, brandbeveiliging en klimaattechniek

Kingspan Light + Air Belgium realiseert al meer dan vier decennia functionele én duurzame oplossingen voor een aangenaam en (brand)veilig binnenklimaat, met op maat gemaakte totaalconcepten voor rook- en warmteafvoer, ventilatie, daglicht, beveiliging en klimaat. Dit alles in eigen beheer, van voorstudie over engineering tot installatie en onderhoud.

Kingspan is in België vooral bekend om zijn isolatie- en sandwichpanelen, die gebruikt worden als gevelbekleding. Binnen deze overkoepelende groep vormt Kingspan Light + Air Belgium een afzonderlijke divisie, met rook- en warmteafvoer als corebusiness, naast natuurlijke ventilatie- en daglichtoplossingen, brandbeveiliging voor appartements- en utiliteitsbouw en klimaatoplossingen voor de industrie. Een onderneming in volle groei, zo blijkt, want op enkele jaren tijd steeg het medewerkersbestand van vijftig naar 120 mensen. Aangezien Kingspan een internationale groep is, beschikt elke individuele onderneming over enorm veel kennis en expertise. Maar niet alleen het kennisniveau ligt hoog, ook de vakkundigheid van de technici en de bekwaamheid van de andere medewerkers spreken boekdelen.

Productiesites waar warmte, stoffen en dampen vrijkomen zijn typische werkomgevingen die nood hebben aan een goede RWA-, ventilatie- en/of klimaatbeheersingsinstallatie.

Eigen engineers

Het feit dat deze onderneming een totaalpakket aanbiedt, maakt ze zo bijzonder. Kingspan Light + Air is een echte projectorganisatie, waar aannemers, studiebureaus en architecten vanaf het prille begin terechtkunnen voor a-tot-z-projecten. Bij rook- en warmteafvoer en branddetectie-installaties komt bijvoorbeeld flink wat studie-werk kijken. Dat het bedrijf hiervoor eigen
deskundige Fire Safety-engineers in huis heeft, maakt het grote verschil.

Als voorbeeld kan sanitair- en verwarmings-specialist Facq aangehaald worden, dat onlangs zijn nieuwe hoofdkantoor in Merelbeke in gebruik nam, goed voor een totale oppervlakte van 30.000 m². De vakmensen van Kingspan Light + Air Belgium werkten vanaf de ontwerpfase mee het rook- en warmteafvoerconcept uit en installeerden rookluiken met night cooling in het magazijn, het Sanicenter, de showroom en de kantoren, naast een immense glasdakconstructie in het atrium.

Ook voor dit project zaten de mensen van Kingspan Light + Air Belgium vanaf het begin mee rond de tafel, tot en met de uiteindelijke realisatie en oplevering van het gebouw. Daarna volgen onderhoud en service, want de betrouwbaarheid en levensduur van een RWA-installatie, ventilatiesysteem, glazen dak, brandbeveiligings- of klimaatsysteem staan of vallen bij vakkundige inspectie en onderhoud. Het onderhoud van een installatie is minstens even belangrijk als de realisatie ervan. Kingspan Light + Air Belgium biedt mogelijkheden aan waarmee klanten jaarlijks van professioneel onderhoud verzekerd zijn.

Het UniQuad® 120-vliesgevelsysteem is uiterst geschikt voor gebouwen die maximaal willen profiteren van goed gedoseerd, verblindingsvrij natuurlijk daglicht, waarbij geen direct zicht naar buiten nodig is.

Planet Passionate 

De bouwsector is wereldwijd een van de grootste producenten van CO2-emissies. Er zijn echter nog veel niet-aangewende mogelijkheden die kunnen helpen om de klimaatuitdaging te overwinnen. Ook Kingspan Light + Air Belgium wil hier een bijdrage aan leveren. Met het duurzaamheidsprogramma ‘Planet Passionate’ heeft Kingspan zichzelf verschillende doelen voor het volgende decennium gesteld, die gericht zijn op drie grote mondiale vraagstukken: klimaatverandering, circulariteit en bescherming van onze natuurlijke wereld. Door deze uitdagende doelen te stellen, wil Kingspan aanzienlijke vooruitgang boeken in de duurzaamheid van zijn  bedrijfsactiviteiten
en producten.

Veelzijdig vliesgevelsysteem

Vermits Kingspan een internationale groep is, focust het sterk op innovatieve, duurzame ontwikkelingen en producten. In het kader daarvan werd dit jaar UniQuad® 120 geïntroduceerd. Dat is een lichtdoorlatend vliesgevelsysteem, bestaande uit twee meerwandige polycarbonaatpanelen, onafhankelijk van elkaar, die gedragen worden door een verborgen aluminiumconstructie. Dit stelt architecten in staat optimale gebouwprestaties te bereiken zonder afbreuk te doen aan de esthetiek van hun ontwerpen. UniQuad® 120 is veel meer dan een slim ontworpen en veelzijdige daglichtoplossing. Door het scala aan ontwerpmogelijkheden kan een saaie gevel omgetoverd worden tot het visitekaartje van een gebouw.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details