Safari Studios
01:24
19-10-2018

Safari Studios | Kortrijk

Bauhaus-stijl schittert in nieuwe uitvalsbasis Goose

Moderne dansmuziek creëren lukt het best in een pand waarin een band zich helemaal thuis voelt. Vanuit die optiek verbouwde Goose, de bekende ‘electronic dance’-groep uit Kortrijk, een voormalige autogarage tot het hybride productiehuis Safari Studios. De authenticiteit van het gebouw blijft helemaal overeind, maar de sanitaire ruimtes vormen als het ware een mini designhub.

Goose is een band van vier echte Kortrijkzanen, met ‘Synrise’ als bekendste hit. De groep ging enkele jaren geleden op zoek naar een nieuw pand in Kortrijk. Uiteindelijk kwamen ze terecht in een voormalige autogarage. “In samenwerking met kleurconsulente Elien Masschelein (van Boss Paints) en architect Steven Vandenborre konden we onze uiteenlopende wensen verenigen in het interieur. We vonden het cruciaal om de structuur van het gebouw maximaal te respecteren. Op die manier blijft het pand ook zijn industriële look behouden”, zegt Mickael Karkousse, lead vocalist bij Goose.

De toestellen van Delabie bepalen integraal de sfeer in de sanitaire ruimtes.

Pure materialen
De vroegere TL-verlichting werd vervangen door rechte ledstrips, die de groep ook tijdens optredens graag gebruikt. Het ruwe beton en de strakke lijnen van de gevel vinden hun roots in de Bauhaus-stijl, waarbij de klemtoon onder meer op het gebruik van pure materialen ligt en waarbij praktische functionaliteit belangrijker is dan esthetische aantrekkingskracht. “Die stijl weerspiegelt perfect wat we willen. Daarom hebben we alleen zaken toegevoegd die er echt toe doen. Een cruciale aanpassing was de vervanging van de granitovloer door een gietvloer, die interessanter was voor de verwarming én essentieel was voor een volmaakte akoestiek.”

Safari StudiosBandleden Goose, van links naar rechts: Dave Martijn, Bert Libeert, Mickael Karkousse en Tom Coghe

Inoxkleurige sanitaire toestellen

Sanitaire ruimtes waren er nog niet. Bij het ontwerp daarvan liet de band zich inspireren door het design van buitenlandse clubs. “We kozen voor zwarte toiletruimtes met inoxkleurige toestellen. In onze zoektocht naar potentiële leveranciers van roestvrijstalen sanitaire producten kwamen we al snel bij Delabie terecht. Hun aanbod sluit helemaal aan bij wat wij zochten. Bovendien zijn het eigenlijk designartikelen ‘an sich’. We hoefden de muren alleen maar zwart te schilderen om de toestellen integraal de sfeer te laten bepalen.”

Alle sanitaire toestellen, zoals de wastafels, toiletten en zelfs de spiegels, bestaan volledig uit inox en profileren zich als ‘juweeltjes aan de muur’, zoals Mickael Karkousse ze graag omschrijft. Ze roepen de retro-futuristische stijl op waar de bandleden zo gek op zijn.  

Tekst Delabie    |    Beeld Tim Van de Velde
Uitgelichte afbeelding: 
Praktische functionaliteit is belangrijker dan esthetische aantrekkingskracht in de Bauhaus-stijl.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: delabie , Goose , kortrijk , Safari Studios

Bouwen aan Vlaanderen partners

Automatische deurenDruktest op een funderingssubstraat.