Weber Beamix en Strikolith bundelen de krachten
00:52
02-09-2020

Saint-Gobain Weber Beamix en Strikolith bundelen krachten

De directies van beide bedrijven zijn verheugd te kunnen melden dat per 1 september met terugwerkende kracht naar 1-1-2020 de aandelen van Strikolith BV zijn overgenomen door Weber Beamix uit Eindhoven onderdeel van de Saint–Gobain groep uit Frankrijk.

Door de krachtenbundeling verstevigt Weber Beamix haar positie op de Benelux markt als producent en leverancier van bouwmaterialen voor de ruw- en afbouw. De overname sluit feilloos aan op de op groei en meerwaarde gerichte ontwikkelingsstrategie van Saint-Gobain.

Bas Huysmans, CEO Weber Benelux: “door de complementariteit van Strikolith ontstaat een breed, diep en dus volledig assortiment van producten en oplossingen voor onze bestaande en potentiele klanten in de bouw. Daarnaast krijgen we middels ons gezamenlijke gevelisolatie assortiment ongekende mogelijkheden om de uitdagingen die bij de energie transitie horen in te kunnen vullen”.

Stefan van Strien, algemeen directeur en eigenaar van Strikolith: “Onderdeel worden van Saint-Gobain betekent geweldig nieuws voor Strikolith en haar medewerkers. Weber Beamix past perfect bij ons gezien de gelijksoortige waarden en bedrijfscultuur. Ook Weber Beamix is enorm toegewijd aan het leveren van topkwaliteit en hecht veel waarde aan een sterke relatie met de klant. De ideale partner voor ons om continuïteit te garanderen. Hun wereldwijde expertise en uitgebreide netwerk stelt ons in staat om ons zowel in de Benelux als internationaal verder te ontwikkelen”.

De toekomstige directie van Strikolith BV, dat als zelfstandige onderneming actief blijft, zal gevoerd worden door Stefan van Strien en Bas Huysmans (CEO Weber Beamix bv). De komende tijd zal vooral benut worden om synergiën op te zoeken en de bedrijven te integreren.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan Vlaanderen partners

Matthijs nv