Platform voor de bouw
Samenwerken aan nieuw landmark voor Antwerpen
Met BAN krijgt Antwerpen er in 2025 een unieke woonsite bij.

Samenwerken aan nieuw landmark voor Antwerpen

Na succesvolle samenwerkingen voor onder andere Schelde 21, Palazzo Verde, Scheldehof, Zuiderhuis en Huis aan de Kade op Nieuw Zuid in Antwerpen en de Tuinen van Eden in Wilrijk werken RG Tegel en Triple Living opnieuw samen in het kader van woonproject BAN. RG Tegel ontzorgt Triple Living voor alle vloer- en wandbekleding: van de begeleiding van de klanten tot de kwaliteitscontrole bij de oplevering.

In 2025 krijgt Antwerpen er een nieuw woonicoon bij: BAN. De woontoren wordt 80 meter en 25 verdiepingen hoog en zal bestaan uit een kern van beton en staal en een façade in hout. Er komt ook een middelhoogbouw met zes verdiepingen, die ondergronds verbonden wordt met de woontoren. Het is het allereerste Belgische project van Japans sterarchitect en Pritzker Architecture Prize-winnaar Shigeru Ban, naar wie de toren is vernoemd.

BAN krijgt een binnentuin van 6.000 m². Groen en rust zullen er centraal staan.

Volledige vloer- en wandafwerking 

RG Tegel levert alle vloer- en wandafwerking voor BAN. Het bedrijf staat bekend voor zijn uitgebreide gamma keramische tegels, natuursteen en maatwerk. Ook alle parket wordt door RG Tegel aangeleverd, dat in zijn eigen toonzaal een zeer uitgebreide collectie van meer dan zeshonderd houten vloerafwerkingen aanbiedt. Jonathan Daniëls, directeur Projectmarkt bij RG Tegel: “De residentiële projectmarkt is voor ons een heel belangrijke markt. Onze missie is om de projectontwikkelaar, de algemene aannemer en de eindklant een complete en geoliede service te bieden. Daarvoor zetten we binnen onze projectafdeling 25 fulltimemedewerkers in.”

Dé signatuur van architect en houtkunstenaar Shigeru Ban? De houten gevel.

Totale ontzorging

RG Tegel en Triple Living werken voortdurend nauw samen. Zo blijft RG Tegel op de hoogte van de wensen en noden van iedere individuele koper. Elke bewoner krijgt – naast zijn begeleidingsmomenten bij de klantenbegeleider van Triple Living – ook een eigen begeleidingsmoment voor de vloerbekleding in de toonzaal van RG Tegel. Voor de BAN-toren betekent dat dus driehonderd persoonlijke en intensieve trajecten. Jonathan Daniëls: “Het werk van RG Tegel start ver voor het keuzemoment van de kopers, om de samenwerking met alle betrokken partijen 100 % op punt te stellen. We bereiden alles voor, zodat we zeker zijn dat de kwaliteit van onze materialen en service wordt doorgetrokken in de uitvoering en afwerking bij de klanten. Daarnaast zetten wij de samenwerkingsconstructies uit met diverse plaatsingsbedrijven. Totale ontzorging: daar draait het bij ons om.”

Kopers kiezen uit een collectie van meer dan zeshonderd houten vloerafwerkingen.

Terugkeer van warme tinten 

Als groothandel levert RG Tegel aan 207 toonzalen op de Belgische markt. Daarnaast is het vooral actief op de residentiële projectmarkt en werkt het uitgebreid samen met verschillende architecten. RG Tegel kent dus als geen ander de interieurtrends. Jonathan Daniëls: “Heel lang kozen onze klanten vooral voor grijstinten. Nu zijn warmere tinten, marmerimitatie, travertin en houtlook in opmars. Parket past eveneens in dat plaatje. Bij de tegels winnen de terrazzotegels gestaag aan populariteit.”

RG Tegel ontzorgt Triple Living voor alle vloer- en wandbekleding: tegels, natuursteen en parket.

Japanse inspiratie

Benieuwd hoe de BAN-site er in 2025 zal uitzien? Het woonproject krijgt een Japans geïnspireerde binnentuin van 6.000 vierkante meter, ontworpen door de Belgische landschapsarchitect Bas Smets. In de woontoren zal elk appartement over een terras én wintertuin beschikken. In de middelhoogbouw worden de appartementen uitgerust met terrassen. En op de bovenste verdieping van beide gebouwen komen duplexwoningen. Vanaf hun terrassen zullen de bewoners uitkijken op het park van Nieuw Zuid, de stad en/of de Schelde. Het zinken dakwerk van de woonpaviljoenen vormt een knipoog naar de Japanse architectuur. Twee rode draden lopen door dit woonproject van architect Shigeru Ban: rust en de connectie met het omringende groen. 

Iedere eigenaar kan rekenen op persoonlijke begeleiding.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details