Platform voor de bouw
Nieuws

Sanitaire expertise op maat van grote gebouwen

St Maarten_2904 kopiëren
Vliegen legt zich hoofdzakelijk toe op grotere bouwprojecten en neemt daarbij graag het volledige bouwtraject op zich – van ontwerp tot uitvoering. (Foto: AZ Sint-Maarten in Mechelen)

Tekst | Liesbeth Verhulst

Beeld | Vliegen

19 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Vooral in complexe, omvangrijke projecten weet de Limburgse firma een wezenlijk verschil te maken, onder meer door eigen studies voor sanitaire of regenwaterafvoerinstallaties uit te werken en gebruik te maken van de innovatieve BIM-methodiek. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Vliegen tal van prestigieuze werven op zijn palmares heeft.

Wat in de jaren 60 van vorige eeuw begon als de eenmanszaak van Pierre Vliegen, is intussen uitgegroeid tot een gespecialiseerde onderneming met een dertigtal medewerkers en een twintigtal vertrouwde onderaannemers, die sinds 2000 bestuurd wordt door zoon des huizes Raf Vliegen. Niet alleen sanitaire installaties, maar ook regenafvoer en piping maken deel uit van het activiteitenpakket. De firma legt zich hoofdzakelijk toe op grotere bouw-projecten (kantoren, zorggebouwen, residentiële complexen, bedrijfshallen …) en neemt daarbij graag het volledige bouwtraject op zich – van ontwerp tot uitvoering. “We merken dat de grotere spelers op de techniekenmarkt niet altijd over de nodige knowhow op het vlak van sanitair beschikken. Als dé specialist ter zake kunnen zij alle sanitaire- en afvoerinstallaties met een gerust hart aan ons toevertrouwen”, meent zaakvoerder Raf Vliegen.

Een belangrijke troef is dat Vliegen nv tot op heden een van de enige sanitaire installateurs in ons land is die vertrouwd is met de innovatieve BIM-methodiek en de bijbehorende Revit-software. “De voorsprong die we op dit gebied hebben, proberen we – in combinatie met onze jarenlange ervaring en kennis – verder uit te bouwen”, zegt Raf Vliegen.

Vliegen is al een tijdje kind aan huis op de Nieuw Zuid-site aan de zuidelijke Antwerpse Scheldekaaien.

Grote werven

Dat de expertise van Vliegen nv weerklank vindt, blijkt uit het indrukwekkende lijstje referentie-projecten dat de firma kan voorleggen. Zo is Vliegen nv momenteel druk aan de slag in de gevangenis van Dendermonde, waar het opnieuw de handen in elkaar slaat met collega-bedrijf Blondeel. De firma voorziet er alle ondergrondse leidingen, aan- en afvoer, sanitaire toestellen, pompen en waterbehandeling, alsook de regenwaterafvoer.

Prestigeprojecten

Verder is Vliegen nv al een tijdje kind aan huis op de Nieuw Zuid-site aan de zuidelijke Antwerpse
Scheldekaaien, waar deze dagen een hyper-moderne stadswijk met tal van appartementen, winkels, scholen, crèches en andere faciliteiten verrijst. Voeg daar nog het kantoorgebouw Paradis Express in Luik en het nagelnieuwe
NAC met bibliotheek en school in Wezembeek-Oppem aan toe en het mag duidelijk zijn dat Vliegen nv geen uitdaging uit de weg gaat.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details