Platform voor de bouw
Sanitaire expertise  op maat van grote gebouwen

Sanitaire expertise op maat van grote gebouwen

Al meer dan vijftig jaar spitst Vliegen nv uit Bree zich toe op de levering en plaatsing van sanitaire installaties. Vooral in complexe, omvangrijke projecten weet de Limburgse firma een wezenlijk verschil te maken, onder meer door eigen studies voor sanitaire of regenwaterafvoerinstallaties uit te werken en gebruik te maken van de innovatieve BIM-methodiek. Dit demonstreerde Vliegen onder meer op de Nieuw Zuid-site in Antwerpen en tal van andere prestigieuze werven

Het Antwerpse Havenhuis is een van de meest in het oog springende projecten die Vliegen
de voorbije jaren mocht uitvoeren. (Beeld: Interbuild)

 

Wat in de jaren 60 van vorige eeuw begon als de eenmanszaak van Pierre Vliegen, is intussen uitgegroeid tot een gespecialiseerde onderneming met een dertigtal medewerkers en een twintigtal vertrouwde onderaannemers, die sinds 2000 bestuurd wordt door zoon des huizes Raf Vliegen. Niet alleen sanitaire installaties, maar ook regenafvoer en piping maken deel uit van het activiteitenpakket. De firma legt zich hoofdzakelijk toe op grotere bouwprojecten (kantoren, zorggebouwen, residentiële complexen, bedrijfshallen …) en neemt daarbij graag het volledige bouwtraject op zich – van ontwerp tot uitvoering. Een belangrijke troef is dat Vliegen nv tot op heden een van de enige sanitaire installateurs in ons land is die vertrouwd is met de innovatieve BIM-methodiek en de bijhorende Revit-software.

Vliegen is al een tijdje kind aan huis op de Nieuw Zuid-site aan de zuidelijke Antwerpse Scheldekaaien.

 

Nieuw Zuid

Vliegen is al een tijdje kind aan huis op de Nieuw Zuid-site aan de zuidelijke Antwerpse Scheldekaaien, waar deze dagen een trendy, hypermoderne stadswijk met tal van appartementen, winkels, scholen, crèches en andere faciliteiten verrijst. De eerste werken zijn eind 2013 gestart, en intussen zijn er al diverse appartementsblokken klaar. Vliegen was/is/wordt betrokken bij de bouw van Zuidertuinen (blok 2), Green Desk (blok 3), Zuiderzicht (blok 6), Scheldekaai-Zuiderflank (blok 9a), Scheldezicht (blok 9b), Schelde 21 (blok 13) en blokken 16, 17 en 18. “Onze opdracht behelst(e) de levering en plaatsing van de volledige sanitaire installatie, zijnde alle afvoeren (sanitair, fecaal, regenwater en terrassen), alle sanitaire aanvoerleidingen (brandleiding, regenwaterrecuperatie en stadswater), alle pompen (dompelpompen, drukverhogingen) en alle toestellen (wc’s, meubels, baden en douches …)”, legt zaakvoerder Raf Vliegen uit. “Gezien de uitstraling van deze vooruitstrevende stadsontwikkeling is ook Nieuw Zuid uiteraard een zeer mooie referentie.”

De firma legt zich hoofdzakelijk toe op grotere bouwprojecten en neemt daarbij graag het volledige bouwtraject op zich – van ontwerp tot uitvoering.

 

Prestigieus én uitdagend

Andere mooie realisaties waaraan Vliegen recent zijn steentje bijdroeg zijn AZ Sint-Maarten in Mechelen, het gloednieuwe NAC in Leopoldsburg, het Sportoase-complex in Wilsele, De Villardel in Genk en Tim Van Laere Gallery in Antwerpen. “Ook The Court (het nieuwe distributiecentrum van Nike in Laakdal) en de Janseniussite in Leuven zijn zeker het vermelden waard. ZNA Cadix was dan weer bijzonder omdat we nauw samenwerkten met collegabedrijf Blondeel uit Kortrijk. We namen er de volledige sanitaire installatie, de brandbestrijding en de regenwaterafvoer en -recuperatie voor onze rekening inclusief tekenwerk in Revit). En de voorbije zeven maanden waren we aan de slag in het Bonnefanten-project in Maastricht, waar we op korte termijn de sanitaire installaties plaatsten in 257 studentenkamers”, somt Raf Vliegen op. “Kortom: stuk voor stuk realisaties die er qua uitstraling mogen zijn en die ons ook op technisch vlak de nodige uitdagingen bieden: zo hebben we het graag!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details