Platform voor de bouw
Scheepvaartpolitie Antwerpen | Gunstige blowerdoortest, maar verdere optimalisatie mogelijk

Scheepvaartpolitie Antwerpen | Gunstige blowerdoortest, maar verdere optimalisatie mogelijk

In het nieuwe gebouw van de Antwerpse scheepvaartpolitie voerde specialist Metifix uit Oudegem de nodige inspecties uit met infraroodcamera en een blowerdoortest. “Onze metingen bevestigden dat de buitenschil van het gebouw zeer luchtdicht is”, verklaart bedrijfsleider Patrick Brants. 

“De eis was dat het luchtlekdebiet onder de 6 m³/h/m² bij 50 Pa zou blijven. Onze meting kwam een fractie boven de 3 m³/h/m² bij 50 Pa uit. We konden ook vaststellen dat het resultaat nog veel gunstiger had kunnen uitvallen: tijdens de meting waren de ‘blue kits’, de verluchtingskleppen bovenaan in de liftschachten, immers nog niet geplaatst. Ook de sluitsystemen op de buitendeuren waren tijdens onze meting nog niet geïnstalleerd, waardoor deze deuren nog niet waren afgeregeld. Dat had nog meer verschil kunnen maken, met een resultaat ruim onder de 3 m³/h/m².” 

De blowerdoortest leverde uitstekende resultaten op.

Groot en klein

Metifix voerde eerder al luchtdichtheidsmetingen uit in onder meer de campus Zuid en de Kunstencampus van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen, in het Ambulant Centrum van UZ Gasthuisberg in Leuven, bij Barco in Kortrijk, in het Zorghotel van het Rode Kruis in Zuienkerke, in de Astro Tower in Brussel, in het zwembad van Temse en in het hoofdkantoor van Cordeel (eveneens in Temse). “Maar we hebben ook alles in huis om de luchtdichtheid van kleine gebouwen en ruimtes te meten”, aldus Brants.

Aanbod wordt uitgebreid

“We zijn gestart als EPB-verslaggever en hebben ons gaandeweg meer en meer toegelegd op metingen”, zegt Brants’ echtgenote en medezaakvoerster Lien. “Vanaf dit najaar nemen we ook bouwakoestische metingen op in ons aanbod. Dergelijke metingen vallen vaak samen met blowerdoormetingen. Voor opdrachtgevers is het zeer interessant om beide metingen te laten uitvoeren door één partij. Daarnaast keuren we ook rioleringen.”     

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details