Platform voor de bouw
Scheldekouter, Gentbrugge | Keukens naar ieders smaak

Scheldekouter, Gentbrugge | Keukens naar ieders smaak

Vandaag hebben kopers van appartementen vooraf vaak al goed nagedacht over hoe hun keuken er moet uitzien en welk comfort ze moet bieden. Top Interieur (Massenhoven) maakt zich sterk dat het bijna alles kan leveren wat de keukenmarkt te bieden heeft – van budget tot exclusiviteit. Dat bewees het eens te meer in de Scheldekouter-gebouwen.

“In onze 22.000 m² grote toonzaal in Massenhoven konden de klanten naast hun keuken tegelijk ook hun slaapcomfort, zitbanken en maatkasten kiezen en bestellen”, legt interieurarchitect Kevin Wysmantel uit. “Een groot voordeel is dat dit alles dan al kon worden geplaatst voor de uiteindelijke oplevering. Zo vermeden de kopers nodeloos gepieker over ladderliften, afspraken voor montage en stofhinder in hun fonkelnieuwe appartement. Thuiskomen in een nieuw appartement is een hele belevenis. Als dat ook nog eens gebeurt in een mooi, rustgevend interieur, biedt het een uniek gevoel. Dit is waar wij dagelijks naar streven. Instapklaar is dan ook echt instapklaar.”

Hart van elke woning

“Ons uitgangspunt is dat een keuken het hart van elke woning is. In Scheldekouter is dat niet anders. Samen met de interieurarchitecte die projectontwikkelaar Gaelens had aangesteld hebben onze eigen interieurarchitecten elke koper individueel begeleid bij de keuze en plaatsing van hun keuken. In onze toonzaal konden we hen een overzicht bieden van alle mogelijke stijlen en de recentste trends, gecombineerd met een foto-realistische 3D-visualisatie van hun appartement, dat op dat ogenblik nog gebouwd moest worden.”

De keuzemogelijkheden zijn legio: van klassiekers tot en met de laatste trends.

 

De open keukens in Scheldekouter sluiten rechtstreeks aan op het woongedeelte. “Dat maakt dat ze echt deel uitmaken van het interieur”, aldus Wysmantel. “We merkten dat heel wat klanten al inspiratie hadden gezocht in woonmagazines of op internetsites zoals Pinterest. Dat is wel een goede basis, maar een originele foto is toch heel wat anders dan een copy-paste. Dergelijke beelden bieden weinig informatie over cruciale aspecten zoals ruimtegevoel, verlichting en materiaalgebruik.”

Variatie en vernieuwing

Top Interieur biedt een vijftal keukenlijnen aan, waaronder twee van Belgische producenten. In hedendaags keukenmeubilair worden heel wat recent ontwikkelde producten verwerkt, zoals
Fenix, Corian, Dekton en Splitfineer. “Als interieurarchitecten zijn wij sterk onderlegd om de kopers te informeren over specifieke producteigenschappen, zoals krasgevoeligheid, onderhoudsgemak en impactweerstand. We spelen ook in op de verschillen qua budget en behoeftes – denk bijvoorbeeld maar aan de verschillende levensfases waarin de bewoners zich bevinden.”

Ook op het vlak van keukentoestellen vonden het voorbije decennium veel innovaties plaats. “Plasmafilters als alternatief voor koolstoffilters, sous vides-ovens, flexinducties, kookkranen … En dit alles met of zonder wifi. “Wij scholen ons constant bij, zodat we onze klanten correct kunnen begeleiden bij hun keuze tussen deze interessante ontwikkelingen op de keukenmarkt.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details