Platform voor de bouw
Schrijnwerkerij onderstreept persoonlijke aanpak met nieuwe toonzaal

Schrijnwerkerij onderstreept persoonlijke aanpak met nieuwe toonzaal

Met een gloednieuwe toonzaal in Aarschot onderstreept schrijnwerkerij Coraco haar ambitie om nog meer in te zetten op een persoonlijke aanpak en maatwerk. Klanten van ontwikkelaars of aannemers kunnen er onder begeleiding van een interieurarchitecte in een aangenaam kader hun keuze(s) maken, of het nu gaat om deuren, een vloer of een totaalinrichting. 

De geschiedenis van Coraco gaat terug tot 1980. In dat jaar wordt in Aarschot Smets Deurenfabriek opgericht. Al snel komt er een plaatsingsdienst bij en verandert de naam in Coraco. Na een samensmelting met de schrijnwerkerij van bouwbedrijf DCA groeit de firma uit tot een referentie in de houtbouw. Er wordt een tweede vestiging geopend, in Olen, en het dienstenpakket wordt sterk uitgebreid: vandaag kunnen klanten niet langer alleen voor deuren bij Coraco terecht, maar biedt het bedrijf ook maatoplossingen voor alle soorten binnen- en buitenschrijnwerk. Een grote troef van Coraco zijn de talloze samenwerkingsmogelijkheden met verschillende DCA-afdelingen die, in combinatie met de expertise en vakkennis van de medewerkers, het bedrijf toelaten om snel in te spelen op de noden en behoeften van de markt. Vandaag telt het bedrijf zo’n twintig ateliermedewerkers en dertigtal plaatsers.

Coraco stond in voor de interieurafwerking van het Rigadocks-project

Aangenaam kader

“Al dan niet brandwerende deuren, parketten en laminaten, houten muur- en gevelbekleding, restauratie van oude ramen, houten trappen, meubels op maat, inbouwkasten en totaalrenovatie en interieurbouw: vandaag kunnen klanten voor zowat alles bij ons terecht”, vertelt bedrijfsleider Edwin De Preter. “Om nog beter te kunnen inspelen op hun wensen, openden wij dit jaar in Aarschot een uitgebreide toonzaal van circa 1.000 m². Toonzaalverantwoordelijke Els Gebruers en interieurarchitecte Leen Giebens ontfermen zich over de klanten. Leen begeleidt ze in een aangenaam kader bij het maken van hun keuzes, denkt mee, stelt eventueel een moodboard samen, werkt het maatwerk uit en realiseert voor totaalprojecten ook een 2D-ontwerp en 3D-visualisatie, waarna klanten de kleuren en de materialisatie eventueel nog kunnen aanpassen. In een stalenkast etaleren onze vaste partners voor natuursteen, metaalwerken, parketten, inbouwhaarden en stofferingen hun producten. Wij verzorgen in dergelijke totaalprojecten – denk aan een winkel, kantoor of wooninterieur – trouwens ook de bouwkundige aanpassingen.”

Het team van Coraco in de nieuwe toonzaal in Aarschot.

Duurzaam en innovatief

De toonzaal zal regelmatig een update krijgen. “Vanuit de passie voor onze ambacht en de grote drang tot innovatie”, zegt De Preter. “Bovendien vinden we het ook belangrijk om al het schrijnwerk te produceren en te plaatsen met duurzame materialen, in elke stijl en binnen de kortst mogelijke termijn.”

Ook wanneer de knopen doorgehakt en de bestellingen geplaatst zijn, blijft Coraco inzetten op klanttevredenheid. “Wanneer het om totaalprojecten gaat, kijkt projectleider Geert Delen er nauwgezet op toe dat alles goed en vlot verloopt. Hij is altijd beschikbaar voor vragen. Maar ook daarna stopt het niet. Onze commerciële verantwoordelijke Els Gebruers staat klaar om alle vragen te beantwoorden omtrent een mogelijke nieuwe samenwerking in residentiële projecten of projecten in de ontwikkelingsfase. Wij bieden aannemers of bouwpromotoren een breed spectrum aan keuzes en mogelijkheden in al onze interieurtoepassingen, aangepast aan hun project.

Hoewel wij vandaag een schrijnwerkerij van een aanzienlijke omvang zijn en veel te bieden hebben op het vlak van interieurinrichting, zullen we die persoonlijke aanpak blijven hanteren. Wij werken elk project van a tot z af, mét oog voor kwaliteit”, besluit Els Gebruers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details