Platform voor de bouw
Schüco maakt de gebouwschil smart met nieuwe slimme gevel

Schüco maakt de gebouwschil smart met nieuwe slimme gevel

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, energiebesparing en duurzaamheid zijn belangrijke kernwaarden van het Schüco-DNA. Met de lancering van intelligente gevels introduceert Schüco, specialist in aluminium ramen- en deuren, een nieuwe vorm van slim bouwen die meer comfort en energie-efficiëntie biedt. Smart Building is het verhaal van door middel van sensoren geconnecteerde gevels. Verschillende elementen vormen de bouwstenen voor de slimme gevels. Zo is er het draadloos monitoringsysteem Schüco SensTrack wireless, de slimme verluchtingsoplossingen van DriveTec en is Internet of Facades (IoF) de digitale identiteit van elk Schüco-element. Het zet deze toekomstgerichte geveloplossingen met aluminium in de kijker op ARCHITECT@WORK Brussels op 1 én 2 juni in Tour & Taxis. 

Geconnecteerde gevels door sensoren 

Schüco SensTrack wireless is een draadloos monitoringssysteem dat de verschillende Schüco-gevelelementen automatisch kan openen en sluiten. De nieuwe sensortechniek verbindt de deuren, ramen en schuifsystemen en verzamelt waardevolle product-, omgevings- en gebruiksinformatie. Door alle informatie in een cloudgebaseerde portal op te slaan, wordt het gebouw optimaal gemonitord en gestuurd. 

De energie-onafhankelijke sensortechniek is zowel bij nieuwbouw als bij renovatieprojecten een aanwinst. Het biedt verschillende voordelen op vlak van efficiëntie, comfort en zekerheid. Zo is het zelfvoorzienend op energiegebied door de koppeling met het verwarmingssysteem en is het compatibel met smart home systemen zoals Somfy en Mediola. De gebruiker heeft via de betreffende user-interface altijd en overal volledige controle. Schüco SensTrack wireless garandeert op die manier een optimaal gebruikscomfort. 

Deze video toont hoe de energie-autonome sluitcontrole SensTrack wireless precies in zijn werk gaat:

Bovendien genieten ruimtes van een natuurlijke verluchting dankzij Schüco DriveTec. Een gemotoriseerde opbouw-aandrijftechniek voor ramen dat is uitgerust met krachtige en geluidloze motoren en geschikt is voor grotere vleugelgewichten tot 200kg. De innovatieve DriveTec-opties onderscheiden zich door hun uitgebreide functionaliteit en elegant design. 

Slim en duurzaam  

Internet of Facades (IoF) is een software die de basis legt voor de digitalisering van alle informatie, documenten en processen tijdens de gehele levenscyclus van elk Schüco element zoals installatiegegevens, onderhoudsinformatie etc. Deze gegevens worden in een cloud opgeslagen en zijn altijd toegankelijk. Dit biedt voordelen voor eigenaars van gebouwen, investeerders of facility managers. Via IoF is er een beter overzicht, meer informatie wat resulteert in meer controle. Elk element heeft een unieke digitale identiteit met een ingebouwde cycliteller waardoor de circulaire waarde altijd gekend is en de CO2-voetafdruk wordt beperkt. 

Doordat het systeem alle kennis verzamelt en opslaat, blijven de elementen langer in optimale staat wat resulteert in een langere en duurzamere levensduur. Schüco zet met deze innovatie weer een stap richting een circulaire economie. ​ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details