Platform voor de bouw
Nieuws

Signalisatie met esthetische meerwaarde

Impress_KBP_75

Tekst | Stephanie Demasure

Beeld | Im Press

24 maart 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Niet in Kortrijk Business Park. Im Press werkte unieke borden en belettering uit, op maat van de architectuur en met respect voor de hoge afwerkingsgraad.

Een belangrijke pijler van het signalisatiewerk van Im Press is de noodsignalisatie; een cruciaal onderdeel voor de veiligheid van elk gebouw. Voor Kortrijk Business Park werkte Im Press noodsignalisatie en een persoonlijk evacuatieplan uit. Dat plan is geen standaard, ontsierend plakkaat aan de muur. Het is een hoogwaardig plexiglazen bord, minutieus gegraveerd en ingekleurd in een op maat gemengde RAL-kleur, volgens het kleurenpalet van het gebouw.

Oog voor detail

Ook de functionele signalisatie werd ontwikkeld met hetzelfde oog voor detail. Zo duiden zwarte plexiletters de uitgangen van de ondergrondse parkeergarage aan en zijn de verdiepingsnummers gegraveerd in fineer. “Het zou zonde zijn om in een gebouw met hoogwaardige materialen en een perfecte afwerking voor stickers of standaard plaatjes te kiezen. De bouwheer opteerde bewust voor signalisatie die net dat tikkeltje extra biedt. Dit was een mooi project, waar we echt helemaal ons ding konden doen”, zeggen Grace en Alexis Glorieux, zaakvoerders van Im Press.

Eigen stempel op elk project

Het familiale bedrijf is van oorsprong stempelfabrikant. Met Alexis en Grace – broer en zus – staat ondertussen de tweede generatie aan het hoofd. Sinds jaar en dag maakt Im Press ook gravures. Dat betekent dat de firma inhouse veel verschillende technieken beheerst. Vanuit die expertise begon de fabrikant zich ook op signalisatie te richten. “Waar onze stempels via een dealernetwerk te verkrijgen zijn, hebben we zelf nauw contact met onze signalisatieklanten. Op projectbasis werken we unieke producten uit. Met die persoonlijke benadering van signalisatie maken we het verschil. We versterken het interieur met de juiste materialen, kleuren en afwerking, zodat er een harmonisch eindresultaat ontstaat”, besluit Alexis Glorieux.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details