Platform voor de bouw
Silver Tower, Brussel | Vetafscheider op maat voor torenhoog personeelsrestaurant
Op de zestiende verdieping van de Silver Tower is een personeelsrestaurant met een spectaculair uitzicht ingericht.

Silver Tower, Brussel | Vetafscheider op maat voor torenhoog personeelsrestaurant

Op technisch vlak bracht dat wel enkele uitdagingen met zich mee. Zo moest er voor het afvalwater van de keuken een vetafscheider op maat gemaakt worden. Een kolfje naar de hand van Kessel AG, dé specialist in hoogwaardige afwateringstechniek. 

De keuken zal dagelijks een duizendtal maaltijden bereiden.

Al bijna zestig jaar is het Duitse Kessel een hoofdrolspeler op het vlak van waterafvoer in gebouwen en op terreinen. Met vooruitstrevende productietechnieken en hoogwaardige grondstoffen bewijst deze fabrikant keer op keer dat kunststof en innovatie perfect samengaan. “Hierbij schuwen we geen enkele uitdaging”, vertelt Wouter Van den Bergen, manager van Kessel Belgium. “Meer nog: maatwerk is waarmee we naam en faam maken. Intussen hebben we al meer dan twintigduizend klantspecifieke oplossingen geïnstalleerd. Het gaat onder meer om (hybride) opvoerinstallaties, afvoeroplossingen, afscheidingssystemen, terugstuw-beveiligingen, schachten … Dankzij het project in de ‘Silver Tower’ kunnen we opnieuw een erg mooie referentie toevoegen aan onze lijst met succesvolle verwezenlijkingen.”

Maatoplossing dringt zich op

Net zoals in alle grote keukens moest ook in het restaurant van de Silver Tower een vetafscheider geïnstalleerd worden. “Gezien de grootte en de noodzakelijke toegankelijkheid voor ruiming wordt zo’n toestel meestal buiten geplaatst”, aldus technisch-commercieel adviseur Dieter Van den Bergen. “In de Silver Tower was dit geen optie omdat de keuken zich op de zestiende verdieping bevindt. Daarom moesten we binnen in de toren een plaats zien te vinden. Dat was echter geen evidentie omdat er een grootformaatvetafscheider nodig was. Bovendien konden we het afvalwater van de keuken niet tot in de kelder laten afdalen omdat er dan een te groot risico op stolling van de vetten in de leidingen zou bestaan. Daarom werd uiteindelijk besloten om het toestel op de vijftiende verdieping te plaatsen, in een erg beperkte ruimte waar bovendien sprake is van een sterke kromming van de muren. Vanwege deze redenen was het niet mogelijk om een standaard vetafscheider te installeren en werd onze hulp ingeroepen.”

Net zoals in alle grote keukens moest ook in het restaurant van de Silver Tower een vetafscheider geïnstalleerd worden.

Volgens vaste aanpak

Ook in de Silver Tower hanteerde Kessel zijn beproefde proces-georiënteerde aanpak. “Na een inventarisatie van de noden en opmeting ter plaatse hebben onze constructeurs de individuele oplossing ontworpen”, legt Wouter Van den Bergen uit. “Eenmaal de offerte was goedgekeurd, maakten we gedetailleerde constructietekeningen, die ter correctie en nazicht werden voorgelegd aan de klant. Daarna volgden de productiefase en installatie op de werf. Natuurlijk waren het ook onze eigen technici die het systeem in bedrijf stelden en de gebruikers een korte opleiding gaven. Het spreekt voor zich dat onze taak nog niet helemaal achter de rug is, want de klant kan in de toekomst altijd op ons rekenen voor reparaties en onderhoud.”

De vetafscheider van de Silver Tower is maatwerk in de echte zin van het woord. Het is een erg smal toestel, inclusief pomptechnieken aan de kopkant.

Speciale werf

De vetafscheider die Kessel voor de Silver Tower ontwierp, meet 2663 x 900 x 1800 mm. “We hebben dus een erg smal toestel afgeleverd, inclusief pomptechnieken aan de kopkant”, aldus Dieter Van den Bergen. “Omdat het systeem naar de vijftiende verdieping werd gebracht via de bouwlift aan de buitenkant van het gebouw, hebben we het deels moeten demonteren. Hoewel dit voor ons dus een erg speciale werf was, zijn we er opnieuw in geslaagd om de verwachtingen in te lossen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details