Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Silver Tower, Brussel | Vloer- en wandbekleding van a tot z

Elk interieur staat of valt met de vloerbekleding. Daarom mag er bij de keuze van de materialen en het plaatsingsbedrijf niet over één nacht ijs gegaan worden.

DSC_0274 kopiëren
Voor de vloeren van het gelijkvloers is een 90×90-formaat gebruikt.

Tekst | Tekst en beeld Els Jonckheere

22 januari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Voor de afwerking van de Silver Tower nam Ghelamco geen enkel risico. De investeringsmaatschappij deed een beroep op Atrio Flooring uit Laakdal, een vloerspecialist die een totaalservice garandeert. En dat bleek dé formule om binnen het vooropgestelde budget en de geplande deadline tot een hoogkwalitatief resultaat te komen. 

De vloer- en wandbekleding in de sanitaire ruimtes is uitgevoerd met 60×60-tegels.

Wat in 1998 begon als een eenmanszaak groeide uit tot een van de belangrijkste aanbieders van vloerbekleding in België. Dat succes heeft Atrio Flooring te danken aan een concept dat uniek is in de sector: alles gebeurt in eigen beheer. “We stellen zelf ons assortiment samen en gaan daarbij in de hele wereld op zoek naar jonge, frisse en trendy producten”, vertelt commercieel directeur Andries Schepers. “We volgen de trends op de voet en bezoeken topbeurzen. Al deze materialen importeren we zelf en presenteren we in onze ruime showroom. Verder ontzorgen we onze klanten graag door hen te assisteren bij de opmaak van offertes of plannen, meerprijscalculaties … Een grote troef is dat we desgewenst zelf de vloer(bekleding) plaatsen. Voor Ghelamco is dat altijd een doorslaggevend argument geweest om voor Atrio Flooring te kiezen. Het is dan ook de enige manier om kort op de bal te spelen én gegarandeerde kwaliteit te leveren.” 

Uitmuntende prijs-kwaliteit-designverhouding

Atrio Flooring is een ‘allround’ leverancier van vloerbekleding. Klanten kunnen er immers terecht voor tegels, natuursteen, parket, laminaat en vinyl. “Ghelamco besliste om de vloeren van de Silver Tower in de gemene delen, de inkom, het sanitair en de liftsassen uitsluitend met tegels te bekleden”, vertelt Andries Schepers. “Een logische keuze die voortvloeide uit onderhoudsoverwegingen. Vandaar dat we de keramische tegels van ‘Blustyle by Cotto d’Este’ hebben voorgesteld. Deze kenmerken zich door een uitmuntende prijs-kwaliteit-designverhouding. Qua kleur werd er voor lichte, natuurlijke tinten en structuren geopteerd, wat ideaal is om een aangename en frisse sfeer te creëren. Voor de vloeren van het gelijkvloers is een 90×90-formaat gebruikt, terwijl de vloer- en wandbekleding in de sanitaire ruimtes met 60×60-tegels is uitgevoerd. Verder heeft onze maatwerkafdeling lavabotabletten in ‘Diresco Pure White’-composiet vervaardigd: een unieke witte tint die prachtig bij de gekozen tegels past. Bovendien is dit materiaal erg onderhoudsvriendelijk. Silver Tower was een opdracht die tegen de klok moest worden uitgevoerd en extra organisatorische inspanningen vergde om alles tijdig op zijn plaats te krijgen. Voor Ghelamco doen we echter graag wat extra moeite. We staan immers volledig achter hun slogan: ‘Gaat niet, bestaat niet’!”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%