Platform voor de bouw
Jaarboek

Slagboominstallaties en andere slimme oplossingen

Vacal-Foto-1
Slagboom van de technische dienst van Stad Oostende.

Tekst | Wouter Peeters

Beeld | Bart De Langhe

14 januari 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Vacal BV is een West-Vlaams bedrijf dat een breed gamma van slagboominstallaties produceert en verkoopt. Sinds 1993 staat het toonaangevende bedrijf garant voor op maat gemaakte installaties, een kwalitatieve afwerking en een persoonlijke en betrouwbare service.

Bart De Langhe, bestuurder bij Vacal BV: “Omdat ik voordien in de industrie werkte, weet ik hoe belangrijk service, kwaliteit en onderhoud zijn voor de klant. Naast kwalitatief hoogstaande oplossingen trachten mijn medewerkers en ik ook daarin het verschil te maken. Zo beschikt onze mobiele technische dienst over alle mogelijke reserveonderdelen, opdat bij een depannage het probleem heel snel opgelost wordt.”

Contactloze betaling voor parkings

In samenwerking met Atos Worldline werd een innovatief project uitgewerkt, waarbij de klassieke betaalterminal of papieren tickets uit den boze zijn. De intuïtieve, interactieve terminal Valina is alles-in-één en begeleidt de gebruiker naar de gepaste interface voor kaartinvoer of contactloze betaling, zonder touchscreen. Daarnaast ondersteunt het toestel innovaties, waaronder het inlezen van eID-kaarten, wallets, getrouwheidsprogramma’s, kortingsbonnen enzovoort. De terminal is IK09- en IP65-gecertificeerd en bestand tegen vandalisme, water en stof.

Project ‘Camping Blekkerdal’ in Koksijde, een onbemande camping voor mobilhomes.

De Valina voldoet aan de strengste veiligheids-eisen voor hard- en software, is PCI PTS 4.x-gecerticiceerd, voldoet aan SRED en open-protocol modules, ondersteunt point-to-point (P2PE) versleutelingsoplossingen en biedt optimale processorbeveiliging dankzij ARM TrustZone. “Voor elke terminal ontwikkelen wij een stuk nieuwe software op maat van de klant, vermits elk bedrijf met een eigen betaalschema werkt”, verduidelijkt Bart De Langhe. De terminals zijn verkrijgbaar in een vijftal standaardkleuren, maar ook alle andere tinten zijn mogelijk, wat bijvoorbeeld interessant is voor bedrijfskleuren.

Troeven

Slagbomen, bedieningszuilen, camera’s, draaimolens en -hekken, toegangscontrole, automatisatie, verkeerslichtsturing, betaalsysteem …: Vacal biedt het allemaal aan. Bovendien zitten ook telling, verkeerslichtsignalisatie en nummerplaatherkenning (ANPR) sterk in de lift. De belangrijkste troeven van dit moderne, VCA-gecertificeerde bedrijf zijn de eigen montageploeg, een snelle service dankzij de eigen hersteldienst, kwalitatief onderhoud en maatwerk.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details