Platform voor de bouw
Slim platform verhoogt brandveiligheid van elk gebouw

Slim platform verhoogt brandveiligheid van elk gebouw

De goede werking van de brandcentrale is essentieel voor de brandveiligheid van elk gebouw. Met Safespace, het slimme communicatieplatform van Alertis, kunnen gebruikers vanop afstand brandinstallaties en detectiepunten monitoren en aansturen – op elke plaats, op elk moment. Zo eenvoudig kan een verhoogde brandveiligheid zijn.

Alertis is de nieuwe naam van Ardovlam, de Belgische marktleider inzake brandbeveiliging en detectiesystemen. Het bedrijf met hoofdzetel in Roeselare bestaat dertig jaar en wil met de naamsverandering zijn brede scala aan activiteiten in de kijker zetten. “We zijn vooral bekend voor onze brandbeveiligingssystemen, maar intussen zijn we een innovatief bedrijf dat totaaloplossingen aanbiedt voor het beveiligen van gebouwen. Dat bewijst ook ons nieuwe Internet of Things (IoT)-platform, dat we samen met de naamsverandering lanceren”, stelt Guy Slagmulder, CEO van Alertis.

“We staan garant voor de goede werking van duizend nieuwe veiligheidsinstallaties per jaar”, aldus CEO Guy Slagmulder.

 

Efficiënter beheer

Slagmulder heeft het over Safespace, het nieuwe communicatieplatform dat ‘smart’ technologie
gebruikt om brandcentrales en detectiepunten eenvoudig vanop afstand te monitoren en aan te sturen.
Dankzij sensoren en algoritmes kan Alertis de activiteit van de brandcentrale en de detectoren
analyseren, zodat afwijkingen al in een vroeg stadium gedetecteerd kunnen worden. Zo kan de beveiligingsfirma sneller ingrijpen bij een eventueel probleem of een onderhoud vroeger uitvoeren dan gepland, om op die manier foutmeldingen te voorkomen.

“Vandaag staan we garant voor de goede werking van duizend nieuwe veiligheidsinstallaties per jaar. Wanneer wij een onderhoud uitvoeren, komen er in veel gevallen geen problemen naar boven, waardoor we het onderhoud eigenlijk ook later hadden kunnen inplannen”, legt Guy Slagmulder uit. “Omgekeerd merken we in een vierde van de gevallen wél afwijkingen op, die niet aan ons gemeld zijn. Dat houdt een zeker risico in voor de goede werking van het systeem, waardoor het onderhoud in feite te laat gebeurd is. Dankzij Safespace kunnen we alle installaties perfect opvolgen. Sterker nog: door middel van alle verzamelde data kunnen we op termijn zelfs storingen ten gevolge van bijvoorbeeld slijtage of vervuilingsgraad voorspellen. Op die manier kunnen we onze interventies beter inplannen én het beheer van het hele beveiligingssysteem zelfs goedkoper maken.”

Safespace laat gebruikers toe om brandcentrales en detectiepunten eenvoudig vanop afstand te monitoren en aan te sturen.

 

Monitoring vanop afstand

De eindgebruiker krijgt met Safespace de mogelijkheid om vanuit een individueel overzicht een verbinding met een specifieke branddetectiecentrale op poten te zetten en live data op te vragen. “De klant kan dus vanop afstand zijn eigen installatie controleren en tegelijk kan onze helpdesk zo een diepere analyse van het systeem uitvoeren. Klanten die veel installaties beheren krijgen ook een mooi, allesomvattend overzicht op één webpagina. Daarnaast is het mogelijk om aan elke actie meldingen of opmerkingen toe te voegen, zodat er een digitaal logboek met gebruikersacties ontstaat dat onze technicus tijdens een plaats-bezoek kan raadplegen”, aldus Guy Slagmulder.

Toekomstplannen

Alertis kijkt ook al naar de toekomst. Alle data over de installaties in Safespace kan namelijk ook zijn nut bewijzen voor derde partijen. Zo broedt het bedrijf op plannen om de toepassing uit te breiden naar brandweerkorpsen en de verzekeringssector. De brandweer zou bij een melding van brand op Safespace meer informatie kunnen opvragen van de verschillende detectiepunten. “Zo kan het korps de ontwikkeling van de brand onderweg in real time volgen en meer wagens laten uitrukken indien nodig”, legt Guy
Slagmulder uit. Verzekeringsmaatschappijen zouden via Safespace dan weer eenvoudig zelf kunnen controleren of de brandcentrale van een gebouw effectief operationeel is. Het platform zou de nodige onderhoudsattesten ook automatisch kunnen ver-sturen naar de verzekeraar.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details