Platform voor de bouw
Slimmer, lichter en duurzamer bouwen met staalplaatbetonvloeren
Bij de renovatie van de Boerentoren in Antwerpen werden ongeveer 16.500 m² HODY® 60-staalplaatbetonvloeren gebruikt.

Slimmer, lichter en duurzamer bouwen met staalplaatbetonvloeren

REPPEL is al meer dan negentig jaar actief als leverancier van vloersystemen. Het bedrijf werd in 1930 opgericht en maakte een flinke groei en ontwikkeling door. Vandaag is REPPEL dé fabrikant en leverancier van een totaalpakket aan vloeroplossingen voor nieuwbouw-, verbouwings-, renovatie- en herbestemmingsprojecten. In navolging van de LEWIS®-zwaluwstaartplaten, kennen ook de LEWIS® Steelframe Concrete Floor (SCF), het OP-DECK® geïsoleerde betonvloersysteem en de HODY®-staalplaatbetonvloer veel succes bij architecten, constructeurs en bouwbedrijven.

Binnenstedelijk bouwen, transformaties en herbestemming van gebouwen in combinatie met een reductie van de CO2- en stikstofuitstoot zorgen voor nieuwe uitdagingen in de bouw. “We moeten lichter en met minder grondstoffen bouwen om bouwprojecten succesvol binnen de gestelde eisen en regelgeving te realiseren”, weet Reginald van Dooremalen, sales en marketing
manager bij REPPEL. “Met ons assortiment HODY®-staalplaatbetonvloeren leveren wij de perfecte vloeroplossing voor deze uitdagingen.” 

Optimale interactie

HODY®-staalplaatbetonvloeren bestaan uit dunne, geprofileerde stalen HODY®-platen die als verloren bekisting en onderwapening fungeren. “Dankzij hun geometrie ontstaat een optimale interactie tussen plaat en beton”, zegt Van Dooremalen. Staalplaatbetonvloeren bieden veel projectvoordelen. “Onze stapelbare HODY®-platen worden in bundels aangeleverd. Per logistieke beweging wordt een efficiënte hoeveelheid aangeleverd, waardoor het aantal vervoersbewegingen sterk vermindert. Hun geringe gewicht en plaatbreedte laten toe om de platen door bestaande gebouwopeningen naar binnen te brengen. De platen hebben een laag eigen gewicht, zijn zonder bouwkraan monteerbaar en direct veilig beloopbaar.”

Montage van de HODY® 60-trapeziumplaten voor de verdiepingsvloer van ongeveer 1.000 m² in de Beurs van Brussel.

Tal van pluspunten

Met HODY®-staalplaatbetonvloeren kunnen constructieve vloeren met een dikte van 100 tot ongeveer 360 mm geplaatst worden. Op basis van de gewenste overspanning en vloerbelasting werken REPPEL-specialisten het optimale vloerontwerp uit met efficiënt gebruik van staal en beton. “Dankzij de uitgekiende profilering van onze staalplaatbetonvloeren wordt het grondstoffengebruik aanzienlijk verminderd”, besluit Van Dooremalen. “De toepassing van een HODY®-staalplaatbetonvloer draagt bij aan de reductie van de CO2- en stikstof-uitstoot. Gecombineerd met de hoge montagesnelheid wordt er flink bespaard op bouwkosten.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details