Platform voor de bouw
“Smart living en kleinschalig wonen  vereisen doordachte oplossingen”

“Smart living en kleinschalig wonen vereisen doordachte oplossingen”

De technologie staat niet stil. Ook bij Häfele, dat doorgaans geassocieerd wordt met meubelbeslagtechniek, is vooruitgang de norm. Zelfs in die mate dat de Duitse onderneming en haar Belgische poot deze dagen regelmatig uitpakken met nieuwe producten en concepten die inspelen op belangrijke trends zoals digitalisering en kleinschalig wonen. “We zijn veel meer dan een betrouwbare partner voor bouw- en meubelbeslag. Häfele staat immers ook voor ledverlichtingsoplossingen en andere high-endtoepassingen die design, innovatie, esthetiek en functionaliteit verenigen.”

‘Thinking ahead’: dat is anno 2019 het toepasselijke motto van Häfele, de internationale marktleider op het vlak van meubelbeslagtechniek, elektronische sluitsystemen en ledverlichting voor meubels en ruimtes. De ambitieuze firma voegt de daad bij het woord via de ontwikkeling van innovaties die niet alleen het leven van schrijnwerkers en meubelmakers, maar ook dat van de uiteindelijke gebruikers aanzienlijk vergemakkelijken. “Een mooi voorbeeld is het slimme Häfele Connect Mesh-systeem met innovatieve firmware, wandschakelaar en afstandsbediening. Hiermee bedien je Häfele Loox-verlichting en elektrisch aangedreven beslag. In de nabije toekomst komt er zelfs een centrale Connect Hub voor de communicatie tussen alle slimme apparaten en systemen in een woning. Dit is een centrale hub voor de bediening van alle slimme apparaten en systemen in een woning – zowel Häfele-toepassingen als externe technologie. Het achterliggende idee is eenvoudig: we brengen deze componenten samen en zorgen ervoor dat ze met elkaar kunnen communiceren. Dit maakt het mogelijk om onder meer verlichting, koffiezetapparaten en wasmachines met één enkele app te bedienen, wat de intelligentie van woningen sterk ten goede komt. Ook de Loox5, onze nieuwe generatie ledverlichting, kan je aansturen met behulp van de Häfele Connect Mesh-app”, vertelt Frederic Versluys, ICT and Product Communications Manager bij Häfele België.

“Vooral in woningen met een bescheiden footprint is efficiënt ruimtegebruik cruciaal, en ook daar kunnen onze doordachte oplossingen wonderen doen”,
zegt Frederic Versluys.

 

Efficiënt ruimtegebruik

Een andere maatschappelijke tendens die Häfele inspireert, is kleinschalig wonen of ‘micro living’. “Vooral in woningen met een bescheiden footprint is efficiënt ruimtegebruik cruciaal, en ook daar kunnen onze doordachte oplossingen wonderen doen”, zegt Frederic Versluys. “Plaatsbesparende schuifdeuren die verdwijnen in de muren, ingemaakte kasten, dimbare ledverlichting die ingewerkt is in het meubilair, zetels met geïntegreerde opbergruimte, neerklapbare bureaus, spiegels die tevens als audiosysteem fungeren …: al deze toepassingen kunnen helpen om elke vierkante meter optimaal te benutten. Om te demonstreren wat de mogelijkheden zijn, hebben we twee modelappartementen van respectievelijk 39 en 46 m² ingericht in een woontoren in het Duitse Heilbronn (SKAIOpartment). Dankzij onze compact geïnstalleerde, intelligente en piekfijn afgewerkte meubeloplossingen – in totaal goed voor 14 lopende meter opbergruimte – moeten de bewoners niet inboeten aan functionaliteit en is het comfort zelfs in de allerkleinste ruimtes gegarandeerd.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details