Platform voor de bouw
Toegangscontrole

Smartlocks steeds populairder in residentiële omgevingen

°LondonDSCF7293
Gebruikers hoeven enkel hun telefoon boven te halen om toegang te verkrijgen via een gepersonaliseerde ‘digital key’ en hebben dus geen fysieke sleutel meer nodig.

Tekst | Tim Janssens

Beeld | SALTO Systems

18 juli 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De digitalisering van onze samenleving is niet meer te stuiten. Ook op het vlak van toegangscontrole en -verlening doet zich een technologische (r)evolutie voor. ‘Digital keys’ winnen elke dag aan belang en verdringen klassieke ‘fysieke’ sleutels steeds meer naar de achtergrond. “De voordelen zijn dan ook legio, niet alleen voor B2B-toepassingen, maar ook in residentiële omgevingen”, weet Eric Beling, marketing & business development manager bij SALTO Systems. “Vandaar dat we ons cloud-based platform en onze smartlocks nu ook uitrollen op de particuliere markt, met de smartphones van de gebruikers als sleutel tot succes.” 

SALTO Systems is een wereldwijde autoriteit op het vlak van intelligente toegangscontrole en -verlening. De toepassingen, producten en systemen van de Spaanse multinational zijn aanwezig in meer dan negentig landen, waar ze dagelijks door enkele tientallen miljoenen mensen gebruikt worden. SALTO Systems maakte naam met zijn server-based toegangscontrolesystemen op basis van een database in een privaat netwerk (SALTO SPACE), maar werkt ook steeds vaker cloud-based op basis van een beveiligde internetverbinding met encryptie, inclusief bijbehorende web- en mobiele applicatie (SALTO KS). “Onze toegevoegde waarde is dat we beide kunnen aanbieden en dat we zo een aangepaste oplossing voor elke situatie kunnen uitwerken. De SALTO-toepassingen zien er allemaal zo simpel uit dat het kinderspel lijkt, maar vergis je niet: er schuilt heel wat technisch vernuft achter. Toegangscontrole en -verlening is maatwerk van de bovenste plank”, benadrukt Eric Beling.

“We rollen ons cloud-based platform en onze smartlocks nu ook uit op de particuliere markt”, zegt Eric Beling.

Gepersonaliseerde digital key

Dat dit geen loze woorden zijn, blijkt uit het veelzijdige soft- en hardwareaanbod van SALTO Systems. Vooral smartlocks zitten in de lift. “Niet enkel in grote bedrijfscomplexen, studentenresidenties, coworkingspaces, hotels of ziekenhuizen, maar ook in kleinere gebouwen en residentiële omgevingen”, zegt Eric Beling. “Steeds meer project-ontwikkelaars, syndici en particulieren rusten de voor- en achterdeuren van hun woningen en brievenbussen uit met onze cloud-based smartlocks. Daarbij fungeert de smartphone letterlijk en figuurlijk als ‘the key to success’. Gebruikers hoeven enkel hun telefoon boven te halen om toegang te verkrijgen via een gepersonaliseerde ‘digital key’ en hebben dus geen fysieke sleutel meer nodig. Dat vergemakkelijkt niet alleen het beheer – denk eveneens aan de mogelijkheden op het vlak van Airbnb-verhuur, thuisverpleging enzovoort – maar bevordert ook de veiligheid. Als iemand zijn of haar smartphone verliest, wordt de digital key via de webapplicatie of smartphone geblokkeerd of verwijderd door de beheerder. Ook koppelingen met andere gebouwfunctionaliteiten zijn mogelijk. Zo kan je ervoor zorgen dat het licht automatisch aanspringt wanneer je een deur opent of kan je iemand vanop afstand binnen-laten door de deur digitaal te ontgrendelen.” 

Optimale beveiliging

Om de kwaliteit van zijn cloud-based toegangscontrole en -verleningssystemen te maximaliseren, zet SALTO Systems sterk in op databeveiliging en privacy. Zo beschikt het sinds begin 2021 over het ISO 27001-certificaat. “Deze internationale norm beschrijft hoe data beheerd moet worden en aan welke eisen er moet worden voldaan om beveiligingsinbreuken te voorkomen”, legt Eric Beling uit. “We hebben een uitgebreide procedure doorlopen om na te gaan welke maatregelen we moesten nemen om alle gevoelige informatie veilig te kunnen opslaan. Onze inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen, want elk toegangscontrolesysteem dat is uitgerust met een SALTO-slot en is aangesloten op de SALTO KS-software is nu ISO 27001-gecertificeerd. Bovendien verloopt alles steeds conform de GDPR-normen. Zo kunnen we onze klanten meer dan ooit toegangscontrole en -verlening van wereldklasse bieden!”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details