Platform voor de bouw
Sociale huurders comfortabel op en neer

Sociale huurders comfortabel op en neer

Huisvestingsmaatschappij Woonhaven beheert en verhuurt in Antwerpen circa 18.000 sociale woningen. Om ervoor te zorgen dat alle huurders over een betaalbare en tegelijk kwaliteitsvolle woning beschikken, investeert ze continu in haar patrimonium. “Dat gebeurt via renovatie of nieuwbouw,” zegt Jan Hendrickx, woordvoerder van Woonhaven. “Voor elk gebouw kijken we steeds wat het beste is. Hierbij werken we steevast samen met architecten, ingenieurs, veiligheidscoördinatoren en andere experts.” Zo liet Woonhaven vorig jaar 24 oudere, aftandse liftinstallaties vervangen in diverse residentiële gebouwen.

mg_5482-kopieren

Woonhaven liet vorig jaar maar liefst 24 liften vervangen.

 

Een geknipte klus voor Coopman Orona, dat de opdracht toegewezen kreeg na een aanbestedingsprocedure. “Als specialist in verticaal transport bieden we een erg uitgebreid palet aan”, zegt accountmanager openbare aanbestedingen Guido Vantomme. “Naast personen-, goederen- en bedden-liften beschikken we ook over toegankelijkheidsoplossingen voor minder-validen, zoals hefplateaus, stoel- en thuisliften … Dat is op zich al een grote troef. Het feit dat we alle systemen ook zelf plaatsen, moderniseren en onderhouden en een 24/7-naservice aanbieden, maakt dat we konden uitgroeien tot een van de belangrijkste spelers in ons domein. Ook op deze vervangopdracht konden we perfect inspelen.”

mg_5505-kopieren

Vandalismebestendige afwerking in roestvrij staal.

 

Vandalismebestendig

“We plaatsten 24 machinekamerloze liften voor de grootste sociale huisvestingsmaatschappij van Vlaanderen”, vertelt projectleider Luc Eeckhout. De meeste van deze liften overbruggen drie tot acht verdiepingen. “De liften zijn stuk voor stuk afgestemd op de bestaande situaties, zodat er geen betekenisvolle breekwerken moesten gebeuren aan de liftkokers en de liftomgevingen. Ook de afwerking met gestructureerd roestvrij staal en de robuuste, vandalismebestendige uitrusting van de drukknoppen en aanwijzers in de cabines zijn kenmerken.” De nieuwe residentiële liften halen een snelheid van 1 meter per seconde en hebben een draagvermogen tot 630 kilo.

mg_5493-kopieren

De meeste nieuwe liften overbruggen drie tot acht verdiepingen.

 

Permanent comfort prioritair

Woonhaven maakt er een erezaak van om het comfortverlies voor zijn huurders zo beperkt mogelijk te houden tijdens de werken. Daarom legt de huisvestingsmaatschappij steevast een strakke timing op in haar aannemingscontracten. “De tijdige oplevering was een grote uitdaging”, bevestigt Vantomme. “De vastgelegde termijnen maakten deel uit van de selectieprocedure.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details