Platform voor de bouw
Soudal blijft volop aanwerven ondanks COVID-19

Soudal blijft volop aanwerven ondanks COVID-19

Soudal blijft aanwerven. De wereldwijd actieve producent van mastieken, lijmen en PU-schuimen met hoofdkwartier in de Kempen meldt dat er voor zijn vestiging in Turnhout, dit jaar al 40 bijkomende hoog opgeleide mensen in dienst werden genomen. En nog meer aanwervingen zitten in de pijplijn.

Afgelopen woensdag vond op Soudal de jaarlijkse ‘Know Soudal’-dag plaats, waarop recente aanwervingen een hele dag werden ondergedompeld in de wereld van Soudal in al zijn facetten. Het auditorium aan de Everdongenlaan bleek in tijden van COVID-19 maar net groot genoeg om alle aanwervingen een dag lang te kunnen huisvesten volgens de social distancing regels.

Steeg het aantal door Soudal wereldwijd tewerkgestelde FTE’s in 2019 van 3015 naar 3242, zijn er daar in 2020, in Turnhout alleen al, weer 40 bijgekomen. Soudal investeert zo volop in verdere groei met sterke profielen die de tientallen buitenlandse filialen verder mee zullen uitbouwen. Ook de gedurfde aanwervingscampagne voor ingenieurs van begin 2020 (o.a. vertoond in Kinepolis) heeft zijn vruchten afgeworpen.

Vooral in de vestiging in Turnhout zullen er daar in de volgende jaren nog een heel aantal bijkomen. Zo gaat Soudal op de 4,3 hectare grote ‘Sunnyland-site’ aan de Everdongenlaan een hypermoderne productiesite bouwen. In deze ‘fabriek van de toekomst’ zullen nagenoeg volautomatisch grote hoeveelheden voegmastieken gemengd en afgevuld worden. Deze doorgedreven automatisatie betekent minder afval en minder energiegebruik, maar zeker niet minder werknemers. Ook voor die nieuwe bedrijfssite gaat Soudal de volgende jaren volop moeten aanwerven. De verankering in België blijft ijzersterk.

Vic Swerts, voorzitter-stichter van Soudal: “Volgend jaar bestaat Soudal 55 jaar. En inzake investeringen zijn we actiever dan ooit. We breiden uit en bouwen op 5 continenten, en dat betekent uiteraard: aanwerven. We hebben sinds ons ontstaan nog meer crisissen zien passeren, maar dat heeft onze constante groei nooit onderbroken, laat staan teruggedraaid. Net als bij de bankencrisis van 2008 zijn we blijven aanwerven. En net als toen, zullen we ook nu sterker uit deze crisis komen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details