Platform voor de bouw
Soudal realiseert doorbraak in China met marktleider Nippon Paint

Soudal realiseert doorbraak in China met marktleider Nippon Paint

Soudal kondigt een nieuwe strategische samenwerking op lange termijn aan in Azië. Samen met Nippon Paint, een toonaangevende producent van bouwmaterialen in China, zal Soudal mastieken, lijmen en schuimen van hoge kwaliteit lanceren op de Chinese markt.

In de sterk groeiende Chinese bouwmarkt is Nippon Paint de marktleider op het gebied van oplossingen voor binnenhuisafwerking. Met een geschatte omzet van 7 miljard dollar in 2019 is het bedrijf de belangrijkste verfproducent in Azië. De samenwerking is gebouwd op gemeenschappelijke langetermijnwaarden als kwaliteit, betrouwbaarheid en de bereidheid te investeren in groei.

press-conference-in-shanghai-2-kopieren

De Chinese markt ontwikkelt zich snel en is een van de belangrijkste economieën ter wereld. De uitgaven van de middenklasse voor kwaliteitshuizen en inrichting groeien zelfs nog aan een sneller tempo, met een jaarlijkse groei van 10%. In deze markt zijn hogekwaliteitsoplossingen met een grote betrouwbaarheid en gezonde producten belangrijk. Soudal biedt een uitgebreid gamma relevante producten van hoge kwaliteit en gebruiksduur in combinatie met een uitstekende binnenhuisluchtkwaliteit.

Deze technologie wordt voortaan door Nippon Paint aangeboden op de Chinese markt via een uitgebreid distributienetwerk. Tegelijkertijd heeft het bedrijf een netwerk van opleidingscentra waarlangs deze kwaliteitsoplossingen kunnen worden geïntroduceerd aan professionals uit heel China. Wegens de activiteit in betegeling, verf en waterdichting op de Chinese markt is Soudal ervan overtuigd dat Nippon Paint een solide partner is om de markt voor hogekwaliteitsmastieken, -lijmen en -schuimen te ontwikkelen.

press-conference-in-shanghai-mr-coorevits-mr-zhong-kopieren

Dirk Coorevits, Managing Director Soudal: “We zijn trots op deze samenwerking met Nippon Paint op de Chinese markt en hebben het gevoel dat de samenwerking is gestoeld op wederzijds respect en gemeenschappelijke doelen en waarden. Soudal zal Nippon ondersteunen met onze kwaliteitsoplossingen en we gaan samen de toekomst van het Soudal-merk in China uitbouwen.”

Mr. Zhong, President van Nippon Paint China: ““In november 2019 zijn we een strategische samenwerking met Soudal beginnen onderhandelen. We stelden hun vertrouwen daarbij zeer op prijs en gaan allebei onze sterktes kunnen uitspelen. Samen gaan we het Soudal-merk op de Chinese retailmarkt kunnen ontwikkelen en de totale mastiekenmarkt doen groeien, zodat we betere producten en diensten aan de Chinese consument kunnen aanbieden.”

Een eerste selectie van Soudal-producten zal de komende dagen voor de Nippon Paint winkels beschikbaar komen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details