Platform voor de bouw
Soudal zet eerste kolom van fabriek van de toekomst

Soudal zet eerste kolom van fabriek van de toekomst

Plant 5 dient de verdere groeiambities van de Kempense specialist in silicone, lijm en PU-schuimen te ondersteunen en zal voor bijkomende werkgelegenheid zorgen. 

Op het bijna 5 hectare grote terrein wordt door Naessens Industriebouw en Vanhout.pro een ultramoderne en volautomatische productiesite van 20.000 m² gebouwd. Daar Soudal voor 100% een familiebedrijf is, deed voorzitter-stichter Vic Swerts de ‘eerstekolomzetting’ met zijn jongste kleinzoon Andreas. Jong en minder jong symboliseerden zo samen de baseline van Soudal: “BUILD THE FUTURE”. 

Dirk Coorevits, Managing Director Soudal en eerder dit jaar verkozen tot Trends Manager van het Jaar: “Onze baseline BUILD THE FUTURE kun je gerust letterlijk nemen. Momenteel hebben we wereldwijd in 12 van onze 23 productievestigingen bouwprojecten lopen, voornamelijk investeringen in bijkomende productie- en opslagcapaciteit. Plant 5 is zonder meer het bouwproject dat daar qua investering, ambitie en innovatie bovenuit steekt. In deze ‘fabriek van de toekomst’ zullen nagenoeg volautomatisch grote hoeveelheden mastieken gemengd en afgevuld worden. De doorgedreven automatisering betekent nog minder afval en minder energieverbruik. We maken al decennia lang milieuvriendelijke systemen, en willen onze groene filosofie ook verder doortrekken naar onze infrastructuur. Plant 5 zal met een BREEAM ‘outstanding’ score als voorbeeld dienen voor de ongetwijfeld nog tal van andere fabrieken die Soudal in de toekomst wereldwijd zal bouwen.” 

De verdubbeling van de productiecapaciteit aan de Everdongenlaan is hoognodig wegens de jarenlange, continue groei van gemiddeld meer dan 10% jaarlijks. Zodra de nieuwe site operationeel is, zal hier in een eerste fase alvast de productie van hybride mastieken plaatsvinden, waarvan Fix ALL het bekendste merk is. Plant 5 betekent een investering van 40 miljoen euro en bevestigt een verdere verankering van Soudal in de Kempen. Daarnaast zal er een positieve invloed zijn op de tewerkstelling in de Turnhoutse Soudal vestigingen, die momenteel reeds boven de 1.100 werknemers ligt. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details