De West-Duitse stad Wiesbaden heeft zich geëngageerd om ecologischer te bouwen. In dit kader werd er bij de bouw van de Adalbert Stifter-school geopteerd voor het aanleggen van een 1.200 m² groot extensief groendak. De aannemer gebruikte hierbij de DELTA®-FLORAXX TOP-noppenfolie, die speciaal ontwikkeld is voor drainage, wateropslag en filtratie op groendaken.
Door zijn 20 mm hoge achthoekige noppen heeft de DELTA®-FLORAXX TOP een bijzonder hoge druksterkte (200 kN/m²) en een grote drainage-capaciteit. Dit maakt dat het membraan makkelijk een deel van de minerale opbouw kan vervangen, met een aanzienlijk lager gewicht en een dunnere inbouwhoogte tot gevolg. Tegelijkertijd fungeren de noppen als wateropslag en helpen ze de beplanting zo droge periodes overleven.
Deze dubbele functie is te danken aan de nieuwe vorm van de noppen. Ze bieden een afvoercapaciteit van ca. 10 l/s.m en kunnen tegelijkertijd tot 7 liter water per m² bufferen. Overtollig regenwater loopt via de perforaties onder de folie en kan daar tussen de noppen wegstromen. Dit vermijdt beschadiging aan de planten door ophopend water. Het geïntegreerde geotextiel voorkomt dat de waterafvoer dichtslibt.
Voor de vakmannen was een snelle plaatsing van bijzonder groot belang in dit project. Het reeds opgekleefde drainage- en filtervlies bespaarde hen een extra werkstap, zodat het plantsubstraat meteen na het uitrollen van de noppen-folie kon worden aangebracht. Dankzij haar lichte gewicht was de drainagefolie gemakkelijk te hanteren en uit te rollen. De afmetingen van de rollen van 2 x 10 meter zorgden voor een efficiënte plaatsing. Door de noppenbanen te laten overlappen, kwam er geen plantensubstraat tussen de voegen terecht, waardoor de drainage niet verstopt raakte. De overlappingen zijn vastgezet met behulp van de DELTA®-FLORAXX-nieten. Na het leggen van de folie was de waterdichting uitstekend bestand tegen zowel mechanische beschadigingen als thermische belastingen. Er kon onmiddellijk met een kruiwagen op gereden worden. De drie plaatsers hadden slechts zes uur nodig om de speciale drainagefolie aan te brengen op het grote dak van het nieuwe schoolgebouw. Vervolgens kon het plantensubstraat meteen aangebracht worden.