Platform voor de bouw
Thema's

Specialist in betonputten

beeld-nmg-wijckmans-01-kopieren

8 oktober 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De normen voor (nieuw)bouw worden steeds strenger. Ook op het vlak van nutsvoorzieningen. Zo zijn een regenwaterput, septische put en infiltratieput in de meeste gevallen verplicht. Wijckmans vervaardigt putten in alle soorten en formaten. Met beton van eigen makelij en honderd jaar ervaring.

Al honderd jaar en vier generaties lang staat Wijckmans voor betrouwbare bouwmaterialen. Met klanten in elke uithoek van het land is het bedrijf een van de vijf leidende Belgische leveranciers in de bouwsector. Met een eigen betoncentrale komen de materialen van bij de bron. Vers gestort en met kennis van zaken afgewerkt tot betonnen put. Of om meteen te gebruiken als stortbeton, natuurlijk. De transportdienst van Wijckmans brengt het stortklaar beton tot op de werf.

beeld-nmg-wijckmans-02-kopieren

Wijckmans maakt putten tot 20.000 liter in voegloos beton.

 

Kwaliteitsvolle betonputten

Van regenwaterputten tot septische putten en van kleinschalige waterzuiveringsinstallaties tot controleputten: de productie van betonnen putten is een van de specialiteiten van Wijckmans. Op de eigen site vervaardigt het team putten tot 20.000 liter in voegloos beton. “We hebben uiteraard ook alle toebehoren in ons gamma”, vult Bart Wijckmans aan. “Pompen, filters, deksels … Die opties bouwen we bij de productie in naar wens. Zo krijgt de klant een kant-en-klare put voor zijn project.”

Regenwaterinfiltratie en -recuperatie

Bij heel wat (nieuw)bouwprojecten is regenwaterinfiltratie verplicht. Dat kan met waterdoorlatende materialen in de buitenaanleg, zoals dolomiet, grind of tegels. Ook stoeptegels of kasseien laten het water gedeeltelijk infiltreren via de voegen. Maar soms is die bovengrondse infiltratie onvoldoende. Dan is een ondergronds infiltratiesysteem nodig. Infiltratieputten zijn in dat geval een prima alternatief.  

“Net als onze regenwaterputten zijn ze niet meer weg te denken uit een
hedendaags woonproject”, aldus Bart Wijckmans. “Belgen kiezen steeds vaker voor een regenwaterput. En terecht. Ze sparen kostbaar drinkwater uit én besparen op hun gezinsbudget. Per dag gebruiken we gemiddeld 100 liter drinkwater. Voor onder meer het spoelen van het toilet, de wasmachine en het schoonmaken van het huis is regenwater een prima alternatief.”

beeld-nmg-wijckmans-03-kopieren

Na de toevoeging van opties zoals pompen en filters zijn de putten kant-en-klaar.

 

State-of-the-artfabriek

De afgelopen jaren werden de normen rond waterrecuperatie en -infiltratie steeds strenger bij (nieuw)bouwprojecten. Daardoor stijgt ook de vraag naar pasklare antwoorden. Iets waar Wijckmans voor bekendstaat. Bart Wijckmans: “Die grotere vraag creëerde de nood aan een nieuwe fabriek. Meteen ook een gelegenheid om volop de kaart van de toekomst te trekken. Natuurlijk kunnen we er meer produceren. Tegelijk ligt de focus op het milieubewustzijn van onze klanten en geven we zelf het goede voorbeeld tijdens onze productie.”

Alle grondstoffen voor de nieuwe fabriek worden aangevoerd via het kanaal. Een ecologisch alternatief als je weet dat een binnenschip per tonkilometer drie vierde minder CO2 uitstoot dan een vrachtwagen. Een serie waterputten – uiteraard gemaakt door Wijckmans zelf – vangt tot 220.000 liter hemelwater op, dat wordt ingezet tijdens het productieproces. Het gezuiverde materiaal en het water worden op het eind van de productie gerecupereerd en opnieuw ingezet. Tot slot zijn er de zonnepanelen voor eigen groene stroom. “Zo brengen we in de praktijk wat we dagelijks tonen en leveren bij onze klanten”, besluit Bart Wijckmans.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details