Platform voor de bouw
Specialist in dagkanten

Specialist in dagkanten

Van toeleverancier van aluminium plaat- en plooiwerk voor raam- en deurproducenten tot specialist in esthetische gevelbekleding: dat parcours legde Jan De Paepe af met zijn bedrijven URSUS en ALINEL. Met vooral een sterke positie op het vlak van uitdagende dagkantoplossingen.

Het verhaal van De Paepe begint in 2003. URSUS start als toeleverancier van aluminium plaat- en plooiwerk. Met een productie op maat ondersteunt het bedrijf de Belgische ramen- en deurensector. Gaandeweg verruimt URSUS zijn blik en richt het zich op enkele specifieke niches binnen de brede bouwsector.

Praktische oplossingen met esthetische meerwaarde

Tijdens het groeitraject van URSUS had CEO Jan De Paepe steeds aandacht voor de evoluties binnen de bouwsector. Een van de meest opvallende zaken is de alsmaar dikker wordende gevelopbouw. Dat bracht de vraag naar een economische en esthetische afwerking van de dagkant – de afstand van de buitenzijde van het raam tot aan de voorkant van de gevelbekleding – met zich mee. “Vandaag moeten we ons marktleider noemen binnen dit segment”, zegt De Paepe met enige trots. “We combineren jarenlange ervaring met het grootste assortiment dagkantoplossingen voor elke mogelijke bouwsituatie. Zowel voor particuliere woningen als voor omvangrijke utiliteitsprojecten.”

jdp_werkplaat01-kopieren

CEO Jan De Paepe: “Vandaag zijn we marktleider binnen onze niche.”

 

Window in a box

Bij dagkanten blijven de kozijnen in het gevelvlak. Architecten vroegen steeds nadrukkelijker naar raamgehelen die uit die gevel springen – ook wel bloemenramen genoemd. Bart De Paepe van ALULOG nv ontwikkelde het innovatieve concept. URSUS ondersteunde het ontwerpvanuit zijn expertise inzake aluminiumbekleding en wordt exclusief verdeler voor de Benelux. Deze prefab maatwerkraambox beschikt over een EPB-label. Windox maakt het onder meer mogelijk om 60 centimeter uit de gevel te springen, over oppervlaktes tot 18 vierkante meter, en is beloopbaar.

Zusterbedrijf biedt verticaal alternatief

Dat URSUS inzet op innovatie is duidelijk. Om dat extra te onderstrepen, stelt het zusterbedrijf ALINEL voor. In 2014 bracht De Paepe onder die noemer een verticaal alternatief voor aluminium roosters uit, dat als gevelbekleding kan fungeren. De verticale roosters zijn een stuk eenvoudiger te monteren en vergaren veel minder stof en vuil. En daarmee waren de grootste pijnpunten van horizontale roosters meteen van de baan. Jan De Paepe: “Nadien hebben de horizontale rooster-fabrikanten ons idee gekopieerd. Dat bewijst dat we met ALINEL de juiste keuze maakten. Maar dankzij ons gepatenteerde haaksysteem hebben we nog steeds een streepje voor: ons montage-gemak en de snelle montagetijd.”

Ambitie voor de toekomst

Bij URSUS en ALINEL denken de medewerkers hardop na over mogelijkheden voor de toekomst. De producten zijn uiteraard één ding, maar de ambitie reikt verder. De laatste jaren is er in onze buurlanden steeds meer vraag naar de niche-producten van ALINEL en URSUS. Daarom richten de bedrijven zich resoluut op de internationale markt. Het aanwerven van een commercieel afgevaardigde voor Nederland begin dit jaar was alvast een belangrijke stap in die transformatie. Wordt ongetwijfeld vervolgd!   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details