Platform voor de bouw
Overig

Specialist in geventileerde gevelsystemen gaat geen uitdaging uit de weg

DSC_0600 kopiëren
Limeparts-Drooghmans mocht de gevel van de markante nieuwe hoofdzetel van Cordeel in Temse bekleden.

Tekst | Liesbeth Verhulst

Beeld | Limeparts-Drooghmans

21 april 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

“Wij zijn de meest complete aanbieder van high-end gevelsystemen in de Benelux. Als vast aanspreekpunt ontzorgen wij de klant met een totaaloplossing op maat van zijn project. Van productie, engineering en montage tot assemblage: we nemen elk project van a tot z in handen”, aldus medezaakvoerder Koen Vandersmissen. 

Tot voor kort gingen Limeparts en Drooghmans door het leven als twee aparte bedrijven. Limeparts was sinds 1989 expert in geventileerde gevel-systemen uit metaal. Naast een onestopshop voor plaatbewerking en projectomkastingen was de firma ook fabrikant van stalen en aluminium gevelbekledingen. Later werd het aanbod uitgebreid met zink, aluzinc, inox, cortenstaal en composietcassettes. Drooghmans, een familiebedrijf met meer dan 45 jaar ervaring in de bouw, was een gevestigde waarde inzake decoratieve geventileerde gevelbekleding en dus de partner bij uitstek voor geventileerde gevels die vervaardigd zijn uit solid surface, glas, terracotta, keramische toepassingen en volkern- en vezelcementpanelen. In juni 2018 bundelden beide bedrijven hun krachten en expertise op het vlak van geventileerde gevelbekleding. Ze maken nu deel uit van de groep Vaessen Industries. 

Het experience center Trespa van Weert, dé referentie in HPL-platen, heeft een unieke uitstraling. (Beeld: Norbert van Onna)

Totaalontzorging

Mede dankzij de fusie kan Limeparts-Drooghmans teren op een zeer uitgebreid gamma gevelmate-rialen, waardoor de firma voor elk project de juiste oplossing in huis heeft. “Ongeacht de aard van het project: we dragen maatwerk en kwaliteit steeds hoog in het vaandel”, stelt Koen Vandersmissen. “Bij ons gebeurt alles onder één dak, van productie over engineering tot montage. De klant heeft slechts één aanspreekpunt en dat is een groot voordeel.
Zo verzorgen wij tevens de volledige detaillering van de gevel, waardoor de klant niet geconfronteerd wordt met onnauwkeurigheden als gevolg van het op elkaar laten aansluiten van gevelelementen van verschillende leveranciers.”

Ook op het nieuw Administratief Centrum in Luik drukte Limeparts-Drooghmans zijn stempel.

Mooi palmares

Gevelsystemen verlenen een gebouw een unieke uitstraling. Dat bewijzen de referenties van Limeparts-
Drooghmans, zoals de nieuwe hoofdzetel van Cordeel in Temse. “Dat een van de meest gerenommeerde aannemers in ons land de uitwerking van zijn gevel aan ons toevertrouwt, is veelzeggend”, aldus Koen Vandersmissen. Ook de gevel van Trespa’s experience center in Weert, dé referentie in HPL-platen, mocht Limeparts-Drooghmans bekleden, net als het nieuw Administratief Centrum in Luik. “De komende jaren zetten we vooral in op de verdere optimalisatie van de fusie. We willen niet alleen naar een hogere omzet evolueren, maar ook naar een grotere complexiteit, net omdat daar onze toegevoegde waarde ligt”, besluit Koen Vandersmissen.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details