Platform voor de bouw
Specialist in interieurafwerking opent tweede filiaal in Limburg

Specialist in interieurafwerking opent tweede filiaal in Limburg

Limburgse hoofdaannemers en projectontwikkelaars hoeven vanaf nu niet langer af te zakken naar de andere kant van het land bij de zoektocht naar een partner voor de interieurafwerking van projecten. Vanaf maart volgend jaar is specialist International Building Services namelijk ook in Lummen te vinden.

In 2007 begon ze met de plaatsing van wanden en plafonds, maar intussen kan je  de onderneming eerder een allround projectbegeleider noemen voor de totaalafwerking van een gebouw: International Building Services heeft goed aangevoeld waar de markt naar snakte. Zaakvoerder Hans Blancquaert: “Aannemers hebben al genoeg aan hun hoofd tijdens de ruwbouwfase en het plaatsen van technieken. Laat staan dat ze daarna ook nog eens met meerdere partners moeten samenwerken voor de afwerking van wanden, vloeren, schrijnwerk en schilderwerk. Daar kruipt allemaal tijd en energie in, want je moet alles nauwgezet opvolgen. Als projectleider kunnen wij die taak van hen overnemen: zo hebben ze slechts één aanspreekpunt en heel wat minder om van wakker te liggen.”

Het Charles Vandenhove-paviljoen in Gent heeft een sheddak van gipskarton, afgewerkt met BASWA Phon.

 

Uitvoerend en creatief

Hoe International Building Services te werk gaat, hangt af van project tot project: “Bij grote projecten is vaak ook een binnenhuisarchitect betrokken en hangt veel af van het lastenboek. In dergelijke gevallen hebben we doorgaans een meer uitvoerende rol. Maar bij kleinere projecten kunnen we echt rond de tafel gaan zitten en meedenken met de klant.” En dan komt het natuurlijk goed van pas als je zelf een schrijnwerkerij hebt: “Wij kasten onze eigen deuren in en maken af en toe ook kleine meubels. In het Modemuseum in Antwerpen hebben we onlangs nog houten wanden met opengaande delen geplaatst, die we zelf gemaakt hebben. Los daarvan werken we samen met verschillende leveranciers, dus we hebben veel vrijheid om na te denken wat de beste oplossingen zijn.”

Verantwoordelijkheid nemen

International Building Services is op korte tijd sterk gegroeid. Daar zijn meerdere redenen voor, geeft Blancquaert aan: “Enerzijds hebben we met de uitbreiding van onze activiteiten een slimme keuze gemaakt. Anderzijds is het zo dat we onze verantwoordelijkheid nemen als er zich problemen voordoen en dat we ze ook oplossen. Dat klinkt evident en dat zou het ook moeten zijn, maar dat is niet altijd zo. Het is makkelijk om als bouwpartner andere partijen met de vinger te wijzen, zeker als je met strakke deadlines zit en zelf nog heel wat rond moet krijgen. Maar zo verliest de bouwheer alleen maar tijd. En in die allerlaatste fase telt elke seconde: je wil niet dat je klant de opening van zijn zaak of gebouw moet uitstellen omdat de vloer er nog niet ligt. Dat we onze beloftes nakomen en die verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan, wordt sterk gewaardeerd door onze klanten.”  

Deze high-end villa is volledig voorzien van plafonds van BASWA Phon, zelfs het binnenzwembad. (Beeld: Fotograaf: © Lenzer, Architect: DDM architectuur)

 

Nieuwbouw en renovatie

Intussen schreef International Building Services al enkele mooie realisaties op z’n palmares. Zo nam het onder meer het Charles Vandenhove-paviljoen van Universiteit Gent voor zijn rekening, dat vorig jaar de deuren opende: “Daar hebben we alle plafonds en wanden met BASWA Phon geplaatst, waarvoor we erkend plaatser in België zijn. Dat is een sterk akoestisch absorberend materiaal dankzij de nauwelijks zichtbare porositeit. Ideaal voor een universiteitsgebouw.” Maar ook voor renovaties deinzen ze niet terug: “Op dit moment zijn we bezig met de werkzaamheden aan het Technicum-gebouw, toevallig ook voor Universiteit Gent. Dat gebouw is vandaag zo’n tachtig jaar oud en krijgt een grondige facelift: enkel de buitenmuren en vloerplaten blijven overeind, de rest van het interieur wordt volledig vernieuwd.” Daarnaast hebben ze ook al garages, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en kantoren onder handen genomen.

Nieuwe afdeling

Als er één ding duidelijk is, dan is het wel dat het bijzonder snel gaat voor International Building Services. Zo snel dat het nu ook de Limburgse markt wil veroveren: “Omdat ons kantoor zich in Lokeren bevindt, geraken we snel in Brussel, Antwerpen en heel Oost-Vlaanderen. Maar niet in Limburg, terwijl dat voor ons toch ook een heel interessante markt is. Met het tweede filiaal in Lummen zullen we klanten ook van daaruit een snelle service kunnen verlenen. Via het hoofdkantoor en ons atelier blijven we wel alle nodige ondersteuning bieden aan de projectleiders in die regio”, rondt Blancquaert af.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details