Platform voor de bouw
Thema's

specialist scoort met paalfunderingen in complexe grond

Project Bavière in Luik – foto 1 kopiëren
“Dit project was vooral een uitdaging omdat de boringen dienden te gebeuren in een complexere ondergrond, bestaande uit Maasgrind”, zegt Dimitri Timbremont.

Tekst | Michel Wijne

Beeld | Michel Wijne

23 maart 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Momenteel slaan een aantal grote spelers op de Waalse markt – de firma BAM Galère, BPC en Thomas & Piron – via een tijdelijke vereniging de handen in elkaar voor het project Bavière, een prachtig appartementencomplex met zicht op de Maas in hartje Luik. De funderingswerken worden uitgevoerd door Fundis Piling uit Laarne. “Het mooie aan deze werf is dat we de klant een pakket konden aanbieden”, zegt Dimitri Timbremont, General Manager van Fundis Piling. “Naast 430 schroefpalen voerden we ook een 200 meter lange secanspalenwand uit. Dit project was vooral een uitdaging omdat de boringen dienden te gebeuren in een complexere
ondergrond, bestaande uit Maasgrind. Een deel van de secanspalen werd verankerd in de bovenkant van de schiste, de typisch rotsachtige leisteenlaag in de Luikse regio. Omdat de palenwand autostabiel moest zijn, zonder gebruik van bijkomende ankers of andere verstevigingsmiddelen, vroeg de klant ons ook om de diameter van de palen te vergroten tot 63 centimeter.” 

Flexibele funderingsspecialist 

Doordat Fundis Piling geen mastodont is en over eigen transportmiddelen beschikt, kan de funderingsspecialist heel flexibel inspelen op de wensen van zijn klanten. Door de jaren heen groeide het bedrijf dan ook uit tot een deskundige specialist inzake grondverdringende schroefpalen met cilinder- en schroefvorm, CFA-palen, verbuisde avegaarpalen, kokerpalen en valse putten. Ook voor micropalen, die uitgevoerd kunnen worden met kleinere machines, kunnen zowel bedrijven als particulieren bij Fundis Piling terecht. 

Naast 430 schroefpalen voerde Fundis Piling ook een 200 meter lange secanspalenwand uit op de site van het voormalige ‘Beiers Hospitaal’ in Luik.

Kwalitatieve bouwputten 

Behalve voor paalfunderingen is Fundis Piling ook een topadres voor kwalitatieve bouwputten. Secanspalen, tangenspalen, berliner- en damwanden, voorlopige of definitieve trekankers, vernagelde wanden en beschoeide sleuven …: bij Fundis Piling voeren ze het allemaal uit, en dat met veel toewijding en passie voor het vak.

Eigen studiebureau 

Met veel oog voor professionaliteit is Fundis Piling dagelijks in de weer met het realiseren van degelijke en betrouwbare funderingen. Heel wat bedrijven die in het verleden kozen voor de persoonlijke no-nonsenseaanpak van deze funderingsspecialist kunnen terugblikken op tal van geslaagde projecten. “We zijn zowel actief in Vlaanderen als in Wallonië en Brussel”, zegt algemeen directeur Dimitri Timbremont. “Als kmo zijn we niet zo heel groot, maar we kunnen wel veel toepassingen aan. Bovendien beschikken we ook over een eigen studiedienst, die nauwkeurig elk project van a tot z opvolgt en bemand wordt door topingenieurs, die in samen-werking met de universiteit van Gent de laatste ontwikkelingen op het vlak van funderingstechniek tot in detail opvolgen”, aldus Dimitri Timbremont. “We voeren zelf de studies uit voor onze paalfunderingen- en beschoeiings-werken en ook voor de voorstudies van funderingsprojecten ben je bij
ons aan het juiste adres. Ten slotte kan je ook bij ons terecht voor sonore proeven op palen en druk- en trekproeven op palen, micropalen en trekankers. We voeren die zelf uit en werken indien nodig met externe partners. En ook wat veiligheid op de werf betreft, zetten we steeds de puntjes op de i.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details