Platform voor de bouw
Stabiliteitsstudies met toegevoegde waarde

Stabiliteitsstudies met toegevoegde waarde

Essentieel bij het bouwen van eender welk pand is een excellent uitgevoerde stabiliteitsstudie. Dit is immers dé basis voor een betrouwbare constructie. Daarom wordt er best een beroep gedaan op een ingenieursbureau dat op dat vlak een stevige reputatie kan voorleggen. DS Engineering uit Antwerpen is al dertig jaar een gevestigde waarde in deze sector. Je kan er rekenen op een verregaande kennis en ervaring. En met zijn ‘custom made service’ biedt deze firma net dat tikkeltje meer.

DS Engineering

Appartementenbouw: in Leuven hielp DS Engineering mee aan een uitdagend appartementencomplex aan de Vaart.

 

DS Engineering noemt zich de schakel tussen architect en aannemer. Met recht en reden, want het vijftienkoppige team levert stabiliteitsstudies van het hoogste niveau af. “We proberen ons niet enkel te onderscheiden door de kwaliteit van onze output, maar ook door een doorgedreven, professionele totaalservice en klantgerichte aanpak”, vertelt zaakvoeder Harry De Smet. “Zo denken we conceptueel én economisch mee met de architect, geven we de klant op elk moment de gevraagde feedback, werken we altijd een plan B of zelfs plan C uit en geven we de hoogste prioriteit aan elk project. Anders gezegd: DS Engineering haalt het maximum uit je budget.”

DS Engineering

Bedrijven: Gosselin in Antwerpen met 20.800m² opslagmagazijn, 2.400 m² dienstlokalen en parkeerplaatsen, alsook 2.500 m² kantoorgebouw voor 350 personen.

 

Maximale ontzorging
Door een slimme oplossing uit te werken, probeert DS Engineering significant te besparen op bouwmaterialen. Minder beton en staal gebruiken bijvoorbeeld, zonder dat dit afbreuk aan de stabiliteit doet. “Precies op dit vlak kunnen wij, met onze expertise, het verschil maken”, weet Harry De Smet. “Ook worden de werken nauwgezet opgevolgd en de nodige werfbezoeken ingepland. Uitvoeringsplannen, lastenboeken en expertises behoren eveneens tot het takenpakket. Alle ontwerpen worden uitgewerkt zowel in Autocad als in 3D Revit waarmee wij reeds enkele jaren intensief werken. Van bekisting tot wapening, alles wordt in het 3D beeld mee verwerkt. Op vraag van de bouwheer kunnen wij eveneens instaan voor de  veiligheidscoördinatie, EPB-verslaggeving en studiewerk technieken. Opdrachten die met verve door onze vaste externe partner worden uitgevoerd. Maximale ontzorging is immers de rode draad doorheen onze bedrijfsfilosofie.”

DS Engineering

DS Engineering specialiseert zich niet in één type gebouw, met een grote projectvariatie als gevolg. “We hebben ervaring met kantoren en bedrijfsgebouwen, over ziekenhuizen, tot wooncomplexen”, legt Harry De Smet uit. “Onze werkregio omvat het volledige Vlaamse gedeelte, van de Franse grens tot diep in Limburg, en eveneens Brussel.” Dat DS Engineering intussen een erg interessante referentielijst kan voorleggen, zal niemand verbazen. Enkele realisaties waar het ingenieursbureau bijzonder trots op is:

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details