Platform voor de bouw
Stadsbader wint BIM AWARD

Stadsbader wint BIM AWARD

Dit jaar scoorde het nieuwbouwproject Delhaize Kortrijk in de categorie ‘Commerciële projecten Benelux’. De Construsoft BIM Awards worden jaarlijks uitgereikt aan partijen en projectteams die aan de beste BIM-projecten gewerkt hebben en waarbij Tekla Structures een belangrijke rol speelde.

Info: https://www.construsoft.com/nl/nieuws/dit-zijn-de-winnaars-van-de-construsoft-bim-awards-2020

 

In opdracht van Delhaize Group NV mocht Stadsbader NV een nieuwe winkel bouwen in hartje Kortrijk, goed voor zo’n 2500m² winkelruimte. In het Tekla-model werden niet alleen alle ter plaatse gestorte structuren en soilmixwanden ingetekend. Ook de volledige bovenbouw, inclusief alle individuele prefab elementen werden in Tekla uitgewerkt, waaruit de montageplannen en productietekeningen werden gehaald. Daarnaast werden alle bestaande structuren rondom het gebouw schematisch in het Tekla-model verwerkt. De 3D-modellen konden vervolgens op de werf geraadpleegd worden aan de hand van Trimble Connect.

 

Maar daar stopte het gebruik van Tekla en Trimble Connect niet. Stadsbader bouwde namelijk 3 custom made tools voor verdere exploitatie van het 3D-model. Met de eerste tool kunnen werfleiders een montagevolgorde ingeven in Trimble Connect. Met de tweede tool wordt de volgorde van monteren in film-vorm weergegeven. Met de derde tool wordt de status van elk element in het ERP-pakket (getekend, ingepland, geproduceerd of gemonteerd) visueel weergegeven in Trimble Connect, en dit op elk mogelijk moment van de doorlooptijd van de werf.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details