Platform voor de bouw
Stalen profielen voor esthetiek en transparantie

Stalen profielen voor esthetiek en transparantie

Staal is een materiaal met onovertrefbare troeven voor raam- en deurprofielen. Onverwoestbaar, esthetisch, recycleerbaar en met onbeperkte creatieve mogelijkheden om er maar enkele te noemen. Niet verwonderlijk dat de afdeling bouwsystemen van Dejond dergelijke profielen in assortiment heeft. Met Forster biedt het de perfecte oplossing voor drukbezochte omgevingen, terwijl het met Retrosteel inspeelt op de toenemende interesse voor industriële profielen met een retrolook.

De Jong

Eén van de prestigieuze projecten waar de Forster profielsystemen werden toegepast, is zonder twijfel Tour & Taxis in Brussel.

 

Al meer dan een eeuw is Dejond een gereputeerde speler in de metaalsector. Bij de afdeling bouwsystemen kan de bouwprofessional terecht voor een uitgebreide waaier aan oplossingen, waaronder ook stalen raam- en deurprofielen. Building systems manager Luc Hermans: “Daar zijn we bijzonder trots op, want weinig distributeurs slaan deze weg in. Staal vereist veel handenarbeid en vakmanschap om te verwerken, wat zijn impact op het prijskaartje heeft. Vandaar dat de afzetmarkt nog steeds vrij beperkt is. Daar tegenover staan wel enorm duurzame profielen die elegant en sierlijk zijn.”

De Jong

In de Bijloke Gent werd gekozen voor de Forster Thermiflix Vario.

 

Voor drukbezochte omgevingen
Met de Forster profielsystemen in staal of inox voor ramen, deuren en vliesgevels biedt Dejond een enorm breed aanbod. “Al dan niet kogel-, inbraak- en brandwerend. Met of zonder thermische onderbreking. Gewone afmetingen of superslanke profielen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden”, vertelt Luc Hermans. “Belangrijk is dat alle systemen een CE-markering volgens EN14351-1 hebben en volledig conform in alle mogelijke gebouwen kunnen worden toegepast. Omwille van hun enorme duurzaamheid zijn deze profielen erg populair in scholen, ziekenhuizen, zorginstellingen, sociale centra en andere openbare gebouwen, maar ook in banken, hotels en zelfs grote kantorencomplexen.”

Retrostijl voor woningen
Onder de naam ‘Retrosteel’ verdeelt Dejond twee reeksen kleine en zeer smalle niet-geïsoleerde profielen in warmgewalst staal voor ramen en deuren. “Hiermee benaderen we de particuliere markt waar de industriële look uit de jaren veertig aan een opmars bezig is”, vertelt Luc Hermans. “Omdat de profielen niet thermisch onderbroken zijn, worden ze vooral voor binnendeuren, binnenramen of vaste wanden met glas aangewend.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details