Platform voor de bouw
Onderwijs

Stedelijk Onderwijs Antwerpen gaat voor het beste van beide werelden

Interieur Kantoorgebouw Stedelijk Onderwijs kopiëren
Aan de binnenzijde bestaat het schrijnwerk van het nieuwe kantoorgebouw van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen uit larikshout.

Tekst | WEBO

Beeld | WEBO

19 oktober 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Aangezien het een BEN-gebouw is en energiebehoud dus een cruciale rol speelt, is er gekozen voor een combinatie van hout-aluminium schrijnwerk en HSB-elementen.

Niet alleen duurzaamheid en circulariteit, maar ook een mooi design was een belangrijk aandachtspunt bij de realisatie van het nieuwe kantoor-gebouw van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Daarom koos het voor het veelzijdige hout-aluminium schrijnwerk van WEBO. “Dit schrijnwerk garandeert een hoogwaardige uitstraling zonder dat het onderhoud behoeft. De combinatie van hout, aluminium en drievoudige beglazing maakt dat het zeer goed presteert en een U-waarde tot wel 0,64 behaalt. Wij zien het als een totaalconcept dat ongekende mogelijkheden biedt. Het veelzijdige schrijnwerk voldoet perfect aan de noden van een veranderende markt, waar energiezuinig en onderhoudsarm bouwen alsmaar aan belang winnen. De HSB-elementen en het hout-aluminium schrijnwerk worden geëngineerd in BIM”, aldus WEBO.

Exterieur Kantoorgebouw Stedelijk Onderwijs kopiëren

Aan de buitenzijde past het hout-aluminium schrijnwerk perfect tussen de strakke gevelafwerkingen dankzij het stijlvolle aluminium frame.

Passief of BEN: klaar voor de toekomst

Aan de binnenzijde bestaat het schrijnwerk van het nieuwe kantoorgebouw van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen uit larikshout, waardoor het inte-rieur een warme, sfeervolle uitstraling krijgt. Aan de buitenzijde past het hout-aluminium schrijnwerk perfect tussen de strakke gevelafwerkingen dankzij het stijlvolle aluminium frame. “Met één type schrijnwerk hebben we dus twee volledig verschillende designs gerealiseerd”, benadrukt WEBO. “De bouwheer hoeft zich bovendien geen zorgen te maken over onderhoud. Aangezien de binnenkant van het schrijnwerk vervaardigd is uit natuurlijk hout, draagt het project bij aan de verduurzaming van de bouwsector. Hout houdt namelijk CO2 vast. Het schrijnwerk hoort dan ook thuis in de zeer hoge duurzaamheidsklasse 2. Zo kunnen de BEN- en passieframen en -deuren uitermate hoge isolatiewaardes behalen.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details