Platform voor de bouw
Sterk staaltje benutting van architectonisch beton
Het gebouw kenmerkt zich door een uitgebalanceerde combinatie van baksteen en architectonisch beton.

Sterk staaltje benutting van architectonisch beton

Loveld en Binst Architects: het is een productief team dat gezamenlijk pareltjes aflevert. Het meest recente succesverhaal is The Gallery in hartje Antwerpen. De gevel met drie volumes geeft dit nieuwe wooncomplex een statige en zeer verfijnde uitstraling. Vooral het middelste volume illustreert de sterkte van de samenwerking tussen beide partijen. Loveld vertaalde de architecturale signatuur van Binst immers perfect naar de praktijk met een uitgebalanceerde combinatie van baksteen en architectonisch beton.

Bij The Gallery springt de dubbele verdiepingshoge colonnade op het gelijkvloers meteen in het oog. De massieve zuilen uit groen gepolijst architectonisch beton nodigen de voorbijgangers uit om een kijkje te nemen in de open zone (de galerij) onder het gebouw. “We verwerkten en polijstten speciale groene natuursteengranulaten in het prefabbeton”, aldus Vincent Termote, salesmanager bij Loveld. “Dezelfde techniek pasten we toe in de strakkere rechthoekige en L-vormige kolommen die het gelijkvloerse gedeelte afbakenen. Ook de luxueuze appartementen boven de zuilengalerij werden uitgevoerd met hetzelfde betonrecept. Opvallend is dat de gepolijste afwerking wordt afgewisseld met gestraalde zones in zowel de horizontale als verticale delen. Hoewel het identiek beton betreft, resulteert dit in een mooi contrasterend en complementair geheel. De ambitie van zowel Binst Architects als wijzelf was een manier vinden om architectonisch beton volledig tot zijn recht te laten komen. Ik durf oprecht te stellen dat we daar met verve in geslaagd zijn.”

Impressionante referentielijst

Loveld was dan ook niet aan zijn proefstuk toe. Sinds 1985 legt het bedrijf zich toe op geprefabriceerd architectonisch beton, met een sterke focus op hoogwaardige betonsamenstellingen en afwerkingstechnieken (zuren, stralen en polijsten). De voornaamste werkgebieden zijn (middel)hoogbouw en complexe projecten in het buitenland (vooral Nederland en UK). Daarnaast behoren sandwichgevels (combinatie van een architectonisch buitenblad, een thermische laag en een structureel binnenblad uit grijs beton) eveneens tot de corebusiness. Loveld heeft dan ook een impressionante referentielijst met onder meer het Tate Modern Museum (Londen), het hoofdkwartier van BNP Paribas Fortis (Brussel), de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken (Den Haag) …      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details