Platform voor de bouw
Onderwijs

Sterke giet- en mortelvloeren

VTI-BRUGGE9BP-kopiëren
In de sanitaire ruimtes werd gekozen voor de PU-gietvloer met terrazzo-effect. (Beeld: Benny Proot)

Tekst | Anastasia Verleysen

Beeld | Benny Proot en Antwerpse Bouwwerken

21 januari 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Stevige, kwalitatieve en onderhoudsvriendelijke vloeren zijn belangrijk voor een schoolgebouw. In het VTI in Brugge werd daarom een beroep gedaan op de expertise en kunde van Phenix Total Interior. Het bedrijf uit Schoten is een vaste partner van onder meer Antwerpse Bouwwerken en stond in voor de PU-gietvloeren, de kwartsmortelvloeren en de bekleding van de trappen in de kersverse nieuwbouw.

Patrick Tjoens zit al 35 jaar lang in de sector van kunstharsvloeren en schilderwerken. Hij runt Phenix Total Interior en Floor Couture samen met zijn twee zonen Jeffrey en Timothy. Een echt familiebedrijf dus, dat werk biedt aan zestig plaatsers. Waar ze met Floor Couture eerder de particuliere markt benaderen, zetten ze met Phenix Total Interior in op de projectmarkt in heel België. Hun realistische en haalbare voorstellen op het vlak van technieken, prijs en planning zijn, samen met goede communicatie, een echte troef. Dat wisten ook Vuylsteke-Eiffage en Antwerpse Bouwwerken Eiffage op prijs te stellen. “Als je een vloer legt, blokkeer je vaak de andere partijen in een project”, zegt Patrick Tjoens. “Voor het project in Brugge kregen we, net als andere onderaannemers, een strakke timing opgelegd, maar we stelden ons flexibel op en werkten vaak buiten de normale uren om niemand te hinderen.”

In de gangen ligt een kwartsmortelvloer. De traptreden zijn opgegoten met een polyurethaan gietvloer van 5-10 millimeter dikte. (Beeld: Antwerpse Bouwwerken)

Onderhoudsvriendelijk

Phenix Total Interior stond in voor zo’n 900 vierkante meter PU-gietvloer, 1.200 vierkante meter kwartsmortelvloer en 1.000 lopende meter epoxyplinten met uitgeronde hoeken. “Die donkere gietvloer bevat zwart-, wit- en grijsgekleurde schilfertjes voor een terrazzo-effect. Deze ligt in de sanitaire ruimtes en in de keuken. Hij is dan ook volledig HACCP-conform”, licht Patrick Tjoens toe. “De kwartsmortelvloer vind je in de gangen en tot slot hebben we de traptreden ook opgegoten in een egale gietvloer. Zowel de giet- als de mortelvloer zijn zeer onderhoudsvriendelijk en hebben een hoge vlekweerstand. De flexibele gietvloer in polyurethaan is tot op bepaalde hoogte bestand tegen zetting in de chape, waardoor scheuren in de chape minder snel doorzetten in de eindafwerking. De kwartsmortel is dan weer naadloos, waardoor je geen kwetsbare voegen hebt. Een goede keuze van de architect.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details