Platform voor de bouw
“In de segmenten waarin we actief zijn, wordt akoestiek een steeds belangrijker item”, zegt Frederik Cornillie. (Beeld: Dennis De Smet)

Stijlvolle interieurafwerking met een akoestisch tintje

Kantoren, scholen, appartementsblokken …: het zijn stuk voor stuk gebouwen waarin akoestiek de voorbije jaren sterk aan belang heeft gewonnen. Een kolfje naar de hand van Holvoet, dat al meer dan dertig jaar garant staat voor interieurafwerking op maat. “Door complexe details te optimaliseren en onze ruime expertise maximaal te benutten, kunnen we ook in akoestisch opzicht het verschil maken”, zegt gedelegeerd bestuurder Frederick Cornillie.

Totaalprojecten en technische deuren, hoogstaand binnenschrijnwerk en maatmeubilair op het vlak van afwerking: Holvoet is van veel markten thuis en kan terugvallen op een schat aan ervaring. Geen overbodige luxe gezien het toenemende belang van akoestiek, benadrukt Frederick Cornillie. “Vroeger werd er vooral ingezet op esthetiek, energetische performantie en brandcompartimentering, maar akoestiek is aan een forse inhaalbeweging bezig. In de segmenten waarin we actief zijn – de kantoormarkt, scholenbouw, residentiële ontwikkelingen … – wordt het een steeds belangrijker item. Vaak zijn het kleine details die de doorslag geven. Denk bijvoorbeeld aan opsluitingen van wanden boven verlaagde plafonds. Daar zitten meestal de ‘geluidslekken’ – onder meer vanwege de aanwezigheid van technieken en leidingen – dus het is cruciaal om er voldoende aandacht aan te besteden.” 

In scholen en appartementsgebouwen worden almaar vaker zware akoestische deuren geplaatst.

Sterk in akoestische detaillering

“Het is telkens weer een uitdaging om adequaat in te spelen op de eisen inzake akoestische reductie. Vandaar dat we in sommige projecten samenwerken met een akoestisch studiebureau”, geeft Frederick Cornillie aan. “In kantoren wordt er alsmaar vaker geopteerd voor akoestisch isolerende of ontdubbelde glaswanden, die visuele transparantie combineren met een toereikende dB-reductie. Ook concentratieruimtes met geluidsabsorberende materialen zijn ‘hot’, net als interieurelementen die zowel een esthetische als een akoestische meerwaarde bieden (baffels, akoestische wandbekledingen …). In scholen en appartementsgebouwen plaatsen we dikwijls zware akoestische deuren. Het is belangrijk dat ze zeer secuur geïnstalleerd worden en dat de detaillering uitgevoerd wordt volgens geldende attesten – kennis waar we sterk op inzetten. Aangezien akoestisch comfort niet altijd even makkelijk uit te drukken is in cijfers en waarden, kunnen we als ervaren interieurafwerker het verschil maken, zonder overkill te riskeren en de betaalbaarheid in het gedrang te brengen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details