Platform voor de bouw
Monumenten

Stookruimte in recordtijd vernieuwd

project_meentenhuis_11-kopieren

10 juli 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een verwarmingsketel die het begeeft in hartje winter: het is de nachtmerrie van elke gebouwenbeheerder. Gelukkig bestaan er mogelijkheden om het ongemak tot een minimum te beperken. Zo slaagde ENGIE Cofely erin om de volledige stookruimte van het gemeentehuis van Destelbergen in amper twee weken tijd te vernieuwen. De sleutel tot dit succes was de uiterst snelle levering van twee condenserende Remeha Gas 210 Eco Pro-ketels.

Tijdens een onderhoudsinspectie ontdekte ENGIE Cofely dat de bestaande gasketel van het gemeentehuis van Destelbergen volledig was doorgebrand. “Om veiligheidsredenen moesten we hem onmiddellijk stilleggen”, vertelt Dirk De Bosscher van de technische dienst openbare werken. “We zaten even met de handen in het haar omdat het volop winter was. Het gemeentehuis moest blijven functioneren, dus we konden de 35 medewerkers niet zomaar naar huis sturen tot er een nieuwe ketel zou zijn. Gelukkig schoot ENGIE Cofely meteen in actie. Er werd een studie op basis van onze reële behoeften gemaakt. Enkele dagen later kregen we al een voorstel, en een week later werd de installatie geïmplementeerd. Dat dit zo snel kon, had alles te maken met de keuze voor de stookketels van Remeha. Deze werden rechtstreeks aangevoerd uit Duitsland, waar ze
op stock stonden.”

Geoptimaliseerd en ecologisch

Hoewel het gemeentehuis is ondergebracht in een oud kasteeltje, was het in het verleden nooit een probleem om de ruimtes voldoende te verwarmen. Vandaar dat ENGIE Cofely voor een installatie met eenzelfde kilowattage koos, weliswaar verdeeld over twee ketels die in cascade staan. “Een veel zuinigere oplossing”, aldus Dirk De Bosscher. “Pas wanneer de doeltemperatuur niet gehaald wordt, start de tweede ketel op.” Toch zijn het vooral de twee Remeha Gas 210 Eco Pro’s die in energetisch en financieel opzicht het verschil zullen maken. Deze compacte condenserende ketels koppelen een zuinige en milieuvriendelijke techniek immers aan een hele rist gebruiks- en toepassingsmogelijkheden. Bovendien zijn ze uitermate gemakkelijk te installeren dankzij de geringe afmetingen, het lage gewicht en de ‘off-site’ productie, waarbij de ketel in de fabriek wordt geassembleerd, (voor)ingesteld en getest.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details