Platform voor de bouw
Studiebureau Abicon bouwt nieuw ‘Kantoor aan het Spoor’
Ontwerper: Sonar Architecten

Studiebureau Abicon bouwt nieuw ‘Kantoor aan het Spoor’

Er heerst bedrijvigheid ter hoogte van de overweg aan het Tieltse station. Abicon bouwt er een nieuw kantoorgebouw dat toepasselijk ‘Kantoor aan het Spoor’ zal heten. Een stuk van het eigentijdse pand wordt als kantoorruimte op de markt gebracht en er is ook aan eventruimte gedacht.

“Plaatsgebrek op onze huidige locatie aan de Marialoopsesteenweg deed ons uitkijken naar een nieuwe stek. In Tielt blijkt goede kantoorruimte evenwel schaars te zijn en dus beslisten we zelf aan de slag te gaan”, aldus zaakvoerder Dieter De Leersnyder. “Sonar Architecten uit Ruiselede ontwierp het project. We maken van de gelegenheid gebruik om andere ondernemingen mee te nemen in ons verhaal en bieden daarom een stuk van het kantoorgebouw te koop aan.” Concreet gaat het per verdieping om kantoorruimtes van 90 tot 650m², waarvan nu in totaliteit meer dan de helft al verkocht is.” Dat betekent dat er in ‘Kantoor aan het Spoor’ een aantal flexibele mogelijkheden zijn want het vier verdiepingen tellende gebouw telt 2600m² beschikbare oppervlakte. Vooral de ‘rooftop box’ springt daarbij in het oog.

Ontwerper: Sonar Architecten

Community laten ontstaan

Dieter De Leersnyder: “De architect opteerde niet voor spektakelarchitectuur, dus vooral de omgekeerde beweging telt: vanuit de rooftop box met dakterras is het uitzicht over de Tieltse velden fenomenaal. Het maakt van de gemeenschappelijke eet- en ontmoetingsruimte een ideale locatie om seminaries of evenementen te organiseren. Het is een aangename plek en ongetwijfeld wordt het de spil van de bedrijvencommunity die we in Kantoor aan het Spoor willen laten ontstaan.”

Met 58 parkeerplaatsen, een grote fietsenstalling en voldoende groenvoorzieningen rond het kantoorgebouw vormt de site straks een ruime, kwaliteitsvolle, nieuwe werkplek vlakbij het station en het Tieltse centrum. “We durven van een opwaardering voor de buurt spreken in het perspectief van de stationsbuurtvernieuwing”, aldus de Abicon-zaakvoerder. “De meest recente, duurzame en state-of-the-art bouwtechnieken zoals geothermie, zonnepanelen, laadinfrastructuur voor elektrische wagens en driedubbel glas zijn geïntegreerd, er is ruimte voor groen, en kwaliteit is in alles de basisvereiste. Het wordt een aangename werkomgeving. Voor Abicon in de eerste plaats, maar zeker en vast ook voor de toffe eventuele buren die we onder hetzelfde dak met open armen ontvangen.”

Ingenieursbureau Abicon wil in het voorjaar van 2023 verhuizen naar Kantoor aan het Spoor. Kandidaat-kopers of huurders sturen een mailtje naar kantooraanhetspoor@abicon.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details