Platform voor de bouw
Studiedag speelt in op sterke vraag naar efficiënte communicatie in de bouwsector en hulp bij digitalisering

Studiedag speelt in op sterke vraag naar efficiënte communicatie in de bouwsector en hulp bij digitalisering

Expert day brengt dé specialisten ‘Communicatie in de bouw’ samen op 10 oktober in Gent

Hoe vind je als bouwprofessional geschikt personeel? Waar blijft de uniforme BIM-taal? En hoe kan virtual reality jouw klanten helpen? Dit en veel meer tijdens de Expert day ‘Communicatie in de Bouw’ die Pixii – Kennisplatform Energieneutraal Bouwen op donderdag 10 oktober organiseert in Gent.

Omtrent diepgaande Expert day’s is Pixii – Kennisplatform Energieneutraal Bouwen niet aan zijn proefstuk toe, maar de Expert day ‘Communicatie in de Bouw’ is wel een vreemde eend in de bijt. Vanwaar deze keuze? “We merken dat professionelen met veel vragen kampen over wat nu wel en niet werkt – of dat nu gaat over geschikt personeel vinden, efficiënt samenwerken met partners of hoe je buurtbewoners betrekt bij bouwprojecten. En dat ze ook ondersteuning vragen bij de kansen die de digitalisering biedt: denk aan betere informatie-uitwisseling via BIM, maar ook bijvoorbeeld aan hoe virtual reality klanten kan helpen om keuzes te maken”, aldus Pixii-expert Bart Humbeeck, verantwoordelijk voor het opleidingsaanbod.

Tijdens de Expert days verzamelt Pixii dé specialisten rond telkens weer een ander actueel thema: elke keer weer is het een groot succes. “We willen diepgaande en onafhankelijke kennis aanreiken aan architecten, studiebureaus, EPB-verslaggevers en energiedeskundigen, aannemers en installateurs, fabrikanten en verdelers; maar ook bijvoorbeeld aan lokale besturen en decision makers. We geven het woord aan externe specialisten met uitgelezen expertises. Deze keer focussen we op communicatie omdat we geloven in het enorme potentieel ervan voor de bouwsector.”

Expert day met primeur

Waarom vinden heel wat bedrijven en ontwerpbureaus te weinig personeel? Hoe communiceer je als bouwpartner efficiënt met je collega’s, bouwpartners, opdrachtgevers en burgers? Hoe schrijf je als stad bijvoorbeeld een gedraggedreven transitieplan om fossielvrij te zijn tegen 2050? En waarom schrijven architecten net dát specifiek product voor? Hoe implementeer je BIM succesvol in je bedrijf? En hoe ver staat het met de geüniformeerde BIM-Taal? En hoe kan een slimme implementatie van virtual reality zelfs spectaculaire resultaten opleveren in het beslissingsproces? De experten van Universiteit Gent, WTCB, Brandhome, Percolab, Architectura.be, Upgrade Estate, Reynaers en BouwData gaan niet alleen dieper in op concrete vraagstukken en mogelijke obstakels, maar geven ook hapklare kennis om de ambitieuze uitdagingen op communicatievlak succesvol te voltooien.

Verwacht je tijdens deze Expert day ook aan een primeur: het toonaangevende Architectura.be deelt voor het eerst zijn resultaten van een bevraging over communicatie in de architectuurwereld!

De Expert days zijn een platform voor opleiding, informatie, advies en praktijkvoorbeelden. Het is daarnaast ook een uniek netwerkevent voor toonaangevende bedrijven en organisaties die zich richten op energiezuinig en circulair bouwen en renoveren.

Meer info

Expert day – ‘Communicatie in de bouw’
Donderdag 10 oktober in het VAC Gent
Informatie en inschrijvingen via deze link
Organisatie: Pixii – Kennisplatform Energieneutraal Bouwen

Pixii – Kennisplatform Energieneutraal Bouwen ondersteunt als neutrale wetenschappelijke onderzoeksinstelling de bouwactoren bij zowel innovatie, informatie en netwerking als op de werf en dat op het kruispunt van energieneutraal bouwen, renovatie en circulair bouwen. De organisatie verenigt zo’n 200 toonaangevende bedrijven, organisaties en overheden in de bouwsector en wil met haar actieve ledencommunity de transitie naar een energieneutraal gebouwenpark versnellen. www.pixii.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details