Platform voor de bouw
Subtiel kleurenpalet zorgt voor optimale balans
Stone Gradina, een Kroatische witsteen, is met zijn hoge densiteit ideaal als vloerbedekking, zoals op dit dakterras.

Subtiel kleurenpalet zorgt voor optimale balans

Bij de realisatie van het Tweed-kantoorgebouw in Brussel nam natuursteenbedrijf Stone zowel de gevel- en terrasbekleding als het maatwerk voor de binnenbalie voor zijn rekening. “Puur op het vlak van toepassingsmogelijkheden toe laat dit dossier mooi de diversiteit van onze activiteiten zien: gevelbouw, bevloering en maatwerk”, vertelt Kristof T’Sjoen, Product en Marketing manager bij Stone.

Met 1.500 vierkante meter gevel in Crema Aremal, een Portugese witsteen, was Stone niet aan zijn proefstuk toe. Het bedrijf is namelijk een gekende speler in de projectmarkt en heeft goede banden met de gevelbouwers in België. “We onderscheiden ons van andere spelers met onze servicelevels in het voortraject. We nemen het takenpakket namelijk volledig voor onze rekening. Van het contact met de natuursteengroeves tot het opvragen van het gedetailleerde calepinageplan, dat aangeeft hoe een gevel wordt opgebouwd. We willen het juiste materiaal op de juiste plaats voorstellen. ‘Juist’ betekent de balans vinden tussen techniciteit, prijs en esthetiek. Om ons voorstel te beargumenteren, voeren we steeds een gedetailleerde studie uit van het materiaal in functie van het gebruik. Zo zijn we in staat om een objectief advies te geven.”

De gevel van het Tweed-gebouw is bekleed met de Portugese witsteen Crema Aremal.

Kroatische witsteen

Voor de bevloering van de buitenterrassen stelde Stone Gradina voor, een Kroatische witsteen met een hoge densiteit. “Gradina is een hoogwaardige kalksteen die qua kleurenpalet mooi aansluit bij de gekozen gevelsteen, maar die producttechnisch toch van een ander niveau is. Een belangrijke vereiste, aangezien het om vloerbedekking ging”, verduidelijkt Kristof T’Sjoen. Tot slot leverde Stone maatwerkelementen voor de bekleding van de balie in het gebouw. “Hiervoor gebruikten we dezelfde Kroatische witsteen. Deze werd volledig op maat uitgewerkt in onze eigen marmerzagerij.” Dat de uitvoering van de gevel enerzijds en die van de terrassen en het binnenmaatwerk anderzijds bij twee verschillende partners zat, vormde voor Stone geen probleem. Beide aannemers waren namelijk al klant. De vlotte samenwerking vertaalde zich in een knap staaltje gevelbekleding en terrasbevloering, met de balie als kers op de taart.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details