Platform voor de bouw
Supersnel bouwen met prefab
Karmel by C was een mooi project met 3.800 m² prefabwanden.

Supersnel bouwen met prefab

80 % tijdswinst is geen uitzondering. Geen wonder dat hoofdaannemer Cordeel ervoor opteerde om het binnenspouwblad van wooncomplex Karmel by C volledig op te trekken in prefab snelbouwwanden. Het deed hiervoor een beroep op Struxura uit Poperinge, de enige onafhankelijke fabrikant van dergelijke oplossingen.

Het grote voordeel van prefab metselwerkwanden schuilt in de montagesnelheid.

Sinds de oprichting in 2012 gaat het Struxura voor de wind. De combinatie van onafhankelijkheid, de specifieke specialisatie, de korte beslissingslijnen, de grote flexibiliteit en de uitgebreide productiecapaciteit werd erg gesmaakt door de bouwwereld. Het resultaat was een pijlsnelle groei. “Het gegeven dat we resoluut inzetten op kwaliteit en duurzaamheid speelt eveneens een belangrijke rol in ons succes”, aldus projectcoördinator Didier Vantieghem. “De keramische bakstenen zijn voor 100 % vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen. Ze zijn krimp- en scheurvrij, bieden prima hydrothermische eigenschappen, zijn warmteregulerend en dragen in grote mate bij tot een goede thermische isolatie. Verder bieden ze de hoogste klasse van brandweerstand en zijn ze akoestisch performant en bijzonder drukvast.”

Stressvrije realisatie

De prefabmuren worden uitgetekend met behulp van BIM-sofware. “Dit laat ons toe om ze tot op de millimeter correct op aanwezige kolommen, balken, lateien enzovoort af te stemmen”, legt Didier Vantieghem uit. “Het ‘metselen’ gebeurt volautomatisch in halfsteensverband door verlijming met geïntegreerde lateien en volwaardige waterkering. Het grote voordeel van deze prefab metselwerkwanden schuilt in de montagesnelheid. Daarom proberen we de opdracht altijd met zo weinig mogelijk deelmuren te realiseren. Natuurlijk houden we hierbij wel rekening met de draagkracht van de voorziene kraan, het vervoer en de manipulatie van de stukken op de werf. Karmel by C was een mooi project met 3.800 m² prefabwanden. Niettemin is alles erg vlot verlopen, niet in het minst dankzij de uiterst efficiënte organisatie en planning van Cordeel, die ons toelieten om ruim op voorhand te produceren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details