Platform voor de bouw
Thema's

Technische binnendeuren volgens de strengste eisen

4 september 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Maatwerk met meerwaarde

Brand- of inbraakwerende deuren voor een opslagloods, akoestische exemplaren voor een schoolgebouw of deuren met corrosiebestendig beslag voor een zwembadcomplex: ze worden steeds belangrijker. En de normen steeds strenger. Holvoet Gebroeders volgt de wetgeving op de voet, levert en plaatst technische deuren voor uiteenlopende projecten en beschikt bovendien over een eigen atelier.

Al meer dan dertig jaar is Holvoet Gebroeders specialist in totaalafwerking en maatwerk. Daarnaast heeft het heel wat expertise in huis op het vlak van technische deuren. Het wordt namelijk steeds belangrijker om aan wettelijke normen en richtlijnen te voldoen om een project vergund te krijgen. Daarnaast bepalen ze mee het comfort in een gebouw. Denk maar aan akoestische binnendeuren om geluidshinder te minimaliseren. “Zoals op de nieuwe campus van Howest in Kortrijk”, licht bestuurder Frederick Cornillie toe. “De akoestiek was een van de belangrijke aandachtspunten bij het ontwerp van de nieuwbouw. Onze binnendeuren verhogen het akoestisch comfort aanzienlijk. Het was een uitdaging om het uitgekiende esthetische concept te verenigen met de hoge akoestische eisen.”

In uitdagende omstandigheden

Bij Holvoet Gebroeders houden ze van uitdaging. Dat bewijzen tal van realisaties op hun palmares. Holvoet Gebroeders kan hiervoor een beroep doen op vakkundige plaatsers, een flexibele productie, gedreven projectleiders en een enthousiaste backoffice. Dit zowel voor totaalafwerking als meubilair, maar ook op het vlak van technische binnendeuren deinst het bedrijf niet terug voor een complexe opdracht. Dat is ook nodig wanneer je binnendeuren moet maken en plaatsen in bijvoorbeeld zwembaden. “Je denkt er als buitenstaander misschien niet meteen aan, maar die deuren krijgen heel wat te verduren. Het vocht, chloor, de temperaturen … Het deurbeslag wordt voortdurend op de proef gesteld.”

De expertise en in-house ontwikkeling maakt van Holvoet een geliefde partner voor dit soort projecten. Zo staat het bijvoorbeeld in voor de binnendeuren in het nieuwe zwembad van Oostende, net zoals onlangs het geval was in het Aquapark in Bellewaerde. “De markt evolueert en wij volgen ze op de voet. We respecteren steeds de hoogste eisen, zowel voor onze totaalafwerking als voor onze technische deuren”, besluit Frederick Cornillie.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details