Platform voor de bouw
Producten

Tegelbedrijf plukt vruchten van administratieve optimalisatie 

ATH-15
“Alles wat ik nodig heb, zit vervat in één pakket: CRM, facturatie en projectopvolging. Dat is een enorm voordeel”, benadrukt Patrick Holderick.

Tekst | Teamleader

Beeld | Teamleader

13 december 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Tegelwerken Holderick is een ‘one man army’. Patrick runt zijn tegelbedrijf al jarenlang alleen. Hij plaatst niet alleen de tegels, maar doet ook alle administratie: offertes, CRM, facturatie … Sinds hij met Teamleader werkt, bespaart hij gigantisch veel tijd op dat tweede luik van zijn job.

Voor hij kennismaakte met Teamleader gebruikte Patrick Holderick een speciaal softwarepakket voor de bouw. “Maar dat was heel complex”, zegt hij. “Via UNIZO ben ik in contact gekomen met Jeroen De Wit, de oprichter van Teamleader. We zijn in gesprek geraakt, ik heb Teamleader veertien dagen uitgetest en ik was verkocht. Alles wat ik nodig heb, zit vervat in één pakket: CRM, facturatie en project-opvolging. Dat is een enorm voordeel.”

“Ik werk alleen en heb dus geen administratief personeel. Maar eigenlijk is Teamleader mijn secretaresse”, lacht Patrick Holderick. “Ik neem mijn tablet mee naar de werf en als ik ’s avonds thuiskom, zit alles netjes klaar: mailtjes van toekomstige klanten, offertes die ik overdag snel maak als een klant iets extra vraagt … Ik heb veel minder administratief werk dan vroeger.”

Patrick Holderick: “Ik ben absoluut geen digitale held, maar met Teamleader was ik toch snel weg.”

Snel onder de knie

Om Teamleader snel op de rails te zetten, deed Patrick Holderick een beroep op het Do It With Help-programma. “Ik ben absoluut geen digitale held. Ik moet mijn zoon inschakelen als ik een probleem heb met de computer. Maar met Teamleader was ik toch snel weg, met dank aan Niels Vanden Buverie (Teamleader-implementatiepartner). De overstap is heel vlot verlopen. Na vier meetings had ik alle functionaliteiten helemaal onder de knie: offertes, CRM, projectopvolging, facturatie …Niels heeft ook alle koppelingen gemaakt met andere softwareoplossingen die ik nog gebruik voor de boekhouding of voor nieuwe opdrachten.”

Als Teamleader-implementatiepartner gaf Niels Vanden Buverie Tegelwerken Holderick een vliegende start. “Ik merk vaak dat klanten nog niet alles uit Teamleader halen. Het duurt even voor ze alle functionaliteiten kennen. Ik help hen om al die functionaliteiten in de vingers te krijgen en – minstens even belangrijk – om de functio-naliteiten die niét relevant zijn even opzij te schuiven. We werken in verschillende stappen: bijvoorbeeld eerst de offertes, dan de project-opvolging en tot slot de facturatie. Teamleader is heel gebruiksvriendelijk, dus je kan ook alles zelf doen. Maar vaak ontbreekt het ondernemers aan tijd en focus.”

Snel inspelen op nieuwe evoluties 

Niels Vanden Buverie zorgde er ook voor dat Teamleader beantwoordde aan de specifieke noden die het tegelbedrijf van Patrick Holderick had. “Ik help klanten om Teamleader aan te passen aan hun specifieke noden. Een vakman heeft andere noden dan een digital agency. We leggen andere klemtonen en gaan andere toepassingen integreren. Dat maatwerk is de volgende stap eens Teamleader ‘up and running’ is.”

Patrick Holderick werkt intussen al een tijd met Teamleader, maar blijft nieuwe functionaliteiten ontdekken die hij kan gebruiken. “Ik heb ook heel veel aan de blogs die Teamleader maakt, van advies over het opmaken van offertes en facturen tot marketingtips. Ik bundel ze en probeer af en toe wat nieuwe dingen uit. De tijd staat niet stil. De markt verandert, de klant verandert. Teamleader helpt mij om mee te zijn met die evoluties en om er ook snel op in te spelen.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details