Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Tegels met karakter

Naamloos-1
De maatwerkelementen geven de Antwerp Tower een apart karakter.

Tekst | Koen Mortelmans

Beeld | Stone

19 juli 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Bij de realisatie van de Antwerp Tower stond Stone in voor de productie van de terrazzotegels en de maatwerkelementen (lambrisering, kolombekleding, kroonlijsten) in de inkomhal en de andere gemeenschappelijke delen van het gebouw.

“De vloeiende lijnen en rondingen doen de terrazzoafwerking echt in het oog springen en dragen de signatuur van de architect. De terrazzotegels zijn afgestemd op het architectonisch beton dat gebruikt is als gevelbekleding”, vertelt product en marketing manager Kristof T’Sjoen. “Hiervoor brainstormden beide fabrikanten – Decomo en Stone – en wisselden ze recepturen en stalen uit. Een mooie samenwerking tussen twee bedrijven die in een ver verleden nog zusterbedrijven waren.”

Sterke projectverankering

“In de Antwerp Tower tonen we een echt staalkaartje van ons kunnen als gespecialiseerde terrazzofabrikant. We waren al in de conceptfase bij dit project betrokken om samen met Matexi en de architecten alle facetten te bestuderen. We werken met een sterke projectverankering en kunnen op maat van elk dossier materialen aanmaken en verwerken. Onze eigen ateliers spelen in dit opzicht een belangrijke rol. Zo kunnen we snel en accuraat antwoorden op vragen die in deze dossiers opduiken. Vooral in renovatieprojecten moet je flexibel kunnen inspelen op de soms veranderende context.”

De vloeiende lijnen en rondingen doen de terrazzoafwerking echt in het oog springen.

Verregaande detaillering

De maatwerkelementen werden uit massieve blokken ‘gehouwen’ en volgen de curves van het gebouw. “Ze geven dit project een apart karakter. Zelden is de detaillering zo verregaand als hier. Deze elementen geven de architectuur echt een extra dimensie en tonen aan dat er met steen veel meer mogelijk dan je op het eerste gezicht zou denken.” 

Stone telt 55 medewerkers, verspreid over twee vestigingen. Het is wereldwijd actief in distributie en projectwerking. In eigen land werkte het mee aan onder meer appartementsgebouw One Carlton in Knokke, het zwembad van Terhills Resort in Dilsen-Stokkem, de appartementen van Yust in Antwerpen en Luik en de perrons en trapbekledingen in Eurostation Mechelen.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details