Platform voor de bouw
Nieuws

Terca Wasserstrich Special Eco-brick: gevelsteencollectie met een tijdloze look en ecologische troef

Terca-Wasserstrich-Special-Eco-brick-compilatie_compilation-kopiëren

22 september 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De Terca Wasserstrich Special gevelsteen heeft zijn plek in de baksteenarchitectuur al verdiend. Met zijn licht geschaafde look en slanke lijn is het een gedroomd ingrediënt om een horizontaal lijnenspel met ruwe uitstraling in het gevelbeeld te creëren. Met de smalle Eco-brick variant geeft Wienerberger de collectie twee extra troeven: een betere ecologische waarde en meer woonruimte.

Kies zelf uw winst

De smallere variant van de Terca Wasserstrich Special is een meerwaarde wanneer u voor een renovatieproject staat. “Een uitdaging bij het isoleren langs de buitenzijde is vaak de beperkte ruimte. Wanneer de muur aan het voetpad grenst of u een smalle oprit naast de woning heeft, telt iedere centimeter. In dat geval wint u met de Terca Wasserstrich Special Eco-brick 3 cm. Aan u de keuze hoe u die besteedt: aan extra isolatie, of aan extra ruimte. Kiest u voor extra isolatie, dan is die winst best aanzienlijk. Waar u met een klassieke gevelsteen 9 cm zou kunnen isoleren, haalt u met de Eco-brick een isolatiedikte van 12 cm. Daarmee zet u de energiefactuur op een streng dieet,” rekent product manager Hans Cools voor.

Stoere elegantie

Met de Terca Wasserstrich Special Eco-brick geniet u in één beweging van een sterke esthetiek. De lange, slanke gevelstenen verzoenen een sterke horizontaliteit met een stoere elegantie. Dat vloeit voort uit het langwerpige formaat in combinatie met een ruw kantje. De verweerde, licht geschaafde look is het resultaat van een slimme mix van natuurlijke klei en het gebruik van water tijdens een uniek productieproces.

Het lineaire, lange formaat geeft de ontwerper een flexibele oplossing die het bovendien mogelijk maakt een sterke link te creëren tussen binnen en buiten door de gevelsteen ook in het interieur toe te passen.

Lineaire elegante look in een warm palet

Zoekt u nog meer vrijheid om beleving in het gevelbeeld te brengen? Dan biedt Wienerberger een passend antwoord in de nieuwe Terca Wasserstrich Special Eco-brick. De collectie wordt uitgebreid in 6 nieuwe kleuren: Alaska Wit, Vanille Wit, Suria Grijs, Gloom Grijs, Silt Grijs en Atica Rood. Het is een tijdloos, warm palet van neutrale tinten, aangevuld met een vleugje oriëntaals rood. De nieuwe kleuren helpen de minimalistische architectuur versterken en geven de architectuur een stralende sfeer.

Bovendien verwerkt u ook de nieuwkomers uit de Eco-brick-variant zoals u dat zelf wilt: metselen, dunmetselen of verlijmen. Kortom, alle vrijheid om tot een robuuste look en trendy uitstraling te komen.

Uiteraard bent u met de nieuwe collectie ook verzekerd van alle gekende technische kwalitatieve troeven van de Wienerberger gevelstenen. Ga dus zeker even kennismaken met deze nieuwe kleitelg op de Wienerberger stand tijdens BIS 2021 of in onze showrooms.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details