Platform voor de bouw
Thema BIM | Renderen naar een hoger niveau getild

Thema BIM | Renderen naar een hoger niveau getild

Sinds mei 2019 is het renderen met ARCHICAD-modellen naar een hoger niveau getild dankzij de directe link met Twinmotion. Die maand maakte Epic Games, de maker van onder andere het welbekende Fortnite, de overname van Twinmotion bekend. Bovendien werd deze software gratis ter beschikking gesteld tot en met november 2019. Sinds deze aankondiging staat de teller op meer dan 100.000 downloads.  

Zijn kracht heeft Twinmotion te danken aan de game engine Unreal Engine 4, die niet enkel ontwikkeld is voor video- en computerspellen, maar wereldwijd ook veelvuldig gebruikt wordt door grote ondernemingen zoals Disney of architecten zoals Zaha Hadid. De resultaten gaan veel verder dan fotorealistische renders. Gebruikers kunnen ook op een eenvoudige manier virtual reality-, 360°-beelden en -video’s creëren. 

De directe link met ARCHICAD zorgt ervoor dat 3D-modellen in geen tijd in Twinmotion ingeladen worden. De software doet bovendien al enkele handelingen voor jou. Hij zet bomen, mensen en auto’s automatisch om naar realistische, bewegende exemplaren. Dan begint het echte werk.

De beelden kunnen zich zelfs aanpassen aan de seizoenen.

Bewegende beelden

Vanuit de Twinmotion-bibliotheek kan een ARCHICAD-project verder aangekleed worden met bijvoorbeeld planten, bomen of zelfs dieren. Dit kan stuk per stuk, of ‘en masse’. Ook grassen kunnen met behulp van een penseel heel snel een volledig weiland bedekken. Het mooie aan deze elementen is dat ze onderhevig zijn aan de natuur. Ze bewegen niet alleen mee met de wind, maar luisteren ook naar de seizoenen. Met de gebruiksvriendelijke interface kan je heel eenvoudig aangeven dat het een koude winterdag is waarop de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen.

Dankzij de uitgebreide materialenbibliotheek kunnen ARCHICAD-modellen eenvoudig overschreven worden met fotorealistische materialen.

 

Uitgebreide materialenbibliotheek

Het programma bevat eveneens een uitgebreide materialenbibliotheek. Hiermee kunnen de texturen van het ARCHICAD-model heel efficiënt overschreven worden met fotorealistische materialen. Deze zijn bovendien volledig aanpasbaar. Zo kunnen gebruikers de kleur, de reflectie of de schaal eenvoudig wijzigen. Om de beleving compleet te maken, geeft Twinmotion aan hoe het materiaal moet ‘klinken’ zodra iemand erover loopt. 

Met enkele clicks navigeren mensen, fietsers of auto’s doorheen je project. Deze beweging wordt in het model gecreëerd door ‘paths’ te
tekenen. In geen tijd ga je zo van spookstad naar metropool. Voor de ultieme beleving worden typerende grootstadgeluiden toegevoegd zoals een sirene, een straatmuzikant of een voorbijrazende trein.

Tot slot is het tijd om het project om te zetten naar enkele mooie resultaten. Gebruikers kunnen enkele leuke standpunten creëren die het project in de verf zetten, voor foto’s of een video kiezen en klaar is kees. Lastminuteaanpassingen aan het ARCHICAD-model vormen geen probleem. Met een update vanuit ARCHICAD worden de wijzigingen automatisch doorgevoerd in Twinmotion.

Kortom: renderen wordt kinderspel met ARCHICAD en Twinmotion. De software is nog gratis te downloaden tot en met november.    

Met enkele clicks navigeren mensen, fietsers of auto’s doorheen je project. In geen tijd ga je zo van spookstad naar metropool.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details