Platform voor de bouw
Thema BIM | Snelle doorlooptijd en minimale foutenmarge dankzij BIM

Thema BIM | Snelle doorlooptijd en minimale foutenmarge dankzij BIM

Familiebedrijf Pacquet uit Ieper specialiseert zich in totaalinstallaties voor HVAC, sanitair en elektriciteit, inclusief gebouwsturing. Met de tweede generatie aan het roer opteerde Pacquet voor een grondige koerswijziging. Daarbij staat BIM centraal, met al zijn praktische voordelen voor de uitvoeringsfase én de eindklant.

Marc Pacquet richtte het bedrijf een twintigtal jaar geleden op. Van bij de start lag de focus op technische installaties. Sinds de intrede van zonen Marijn (in 2012) en Stijn (in 2015) waait er een nieuwe wind door de firma. Beide broers hebben vanuit hun eerdere professionele ervaring – in de machine-bouw – veel voeling met 3D-technologie. Dat ze meteen toekomst zagen in BIM-toepassingen binnen hun branche, hoeft dan ook niet te verbazen.

Snel mee met de trend

Een viertal jaar geleden volgden Stijn en Marijn de opleidingen voor BIM. “We waren er dus vrij vroeg bij. We waren mee met de grote jongens, zeg maar”, aldus Stijn Pacquet. Een keuze die deels voortvloeide uit innovatiezin en deels uit praktische beslommeringen. “Op dat moment was het moeilijk om voldoende personeel te vinden voor de plaatsing van onze installaties op de werven. We zochten dus een manier om efficiënter te werken en de concrete info voor op de werf zo duidelijk en volledig mogelijk mee te geven aan de techniekers. BIM bood het antwoord.” En zo werd het gereputeerde bedrijf een nieuwe start-up, met de ervaring van een oude rot in het vak als stevige basis.

Efficiënte en correcte uitvoering

Toen de broers het potentieel van BIM steeds verder ontdekten, besloten ze hun bedrijf helemaal te heroriënteren. Vandaag worden alle grotere projecten gepland, uitgetekend en uitgevoerd via BIM. Het grote voordeel: het vraagt weinig tijd om de installatieteams de nodige uitleg te geven. Ze hebben zelf alle info ter beschikking in het BIM-dossier. Zo kan het gros van de projecten uitgevoerd worden door de eigen techniekers. In uitzonderlijke situaties zet Pacquet ook onderaannemers aan het werk.

“BIM heeft niet alleen grote voordelen voor ons als bedrijf. Onze klanten profiteren optimaal mee van de technologie. De doorlooptijd op de werf wordt namelijk verkort én de kans op fouten is veel kleiner. Bij twijfel kunnen de techniekers gemakkelijk een extra 3D-beeld of specifieke afmetingen raadplegen.” Samen met de expliciete keuze van Pacquet voor de beste materialen en gerenommeerde merken staat BIM garant voor kwaliteit en maximale efficiëntie.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details